“AKP gider ayak Çay-Kur'u da götürecek

Her gün artan fiyatlar ve bu fiyat artışlarına isyan eden bir iktidar ile karşı karşıyayız.

Sorunun sebebi, çözümün merkezi ve maalesef en çok millete şikayette bulunun mercinin de aynı olması ironik. Defaatle her sorunu dile getirmeye çalışıyoruz ve Çay-Kur konusunda da bu hassasiyetimiz kamuoyunun malumudur. Sesimiz çıktığı kadar bağırdık, duyan olmadı.
Şimdi acı reçete önümüze konacak. Özel sektöre aşırı korumacı yaklaşan iktidar iyi şartlarda kredilerle özel sektörü finanse ediyor. 

Bunun yanında  Çay-Kur üzerinden uyguladığı fiyat ve kota ile özel sektörü koruyor. Rekabet gücünü azalttığı hatta istihdam alanı gördüğü  Çay-Kur'u göz göregöre zarar ettiriyor. Seçim üzeri daha önce şeker, çimento, tekel fabrikalarında olduğu gibi bu zararı speküle ederek Çay-Kur'un satışı gündeme gelecek. Kendi kendine yeten tarım ülkesi olmaktan çıkıp arpa, buğday için Ukrayna'ya, Rusya'ya bel bağlayan bir ülke böyle böyle olduk. Dün şeker fabrikaları satılırken tepkisiz kalan ve esasen işin içindeki işi göremeyen müstahsiller masum muydu?

Bugün özel sektöre para pompalayarak iyi fiyattan peşin alım yapması sağlanıyor. Ekonomik darboğazda olmamız hasebiyle de müstahsil yarını düşünmeden Çay-Kur'u göz ardı ediyor.

Dün de mesela Fiskobirlik aynı operasyona maruz bırakıldı. Devlet yani Çay-Kur aradan çıktıktan sonra ki amaç bu, hem müatahsil hem de tüketici ciddi mağduriyet yaşayacak. Tekel fabrikaları kapatıldı, ne oldu binlerce tütün çiftçisi mi sadece zarar etti? Polonya'da süt alım konusunda oluşturulan özel sektörler önce yüksek fiyat verdi, sonra Devlet kurumlarının ortadan çıkartılmasıyla kapitalist birer tekel oldular. Hem üreteni hem de tüketeni sömürdüler.”
 

Editör: TE Bilisim