HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs ruhunu en güçlü şekilde yansıtmak için, ekranlarda, dijital platformlarda, illerde ve her yerde olduklarını ifade eden Kaplan, bütün emekçi ve işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutladı. 

DİJİTAL PLATFORMLARDAYIZ 

Salgın nedeniyle emekçi kardeşleriyle birlikte alanlarda omuz omuza olamadıklarının altına çizen Kaplan, sorunların çözümü için beklentilerini tüm platformlarda sunduklarını söyledi. Kaplan, “Emekçilerin hakkı için, sağlık, huzur ve refahı için, iş güvencesi için, sorunların çözümü için taleplerimizi tüm dijital platformlarda sunuyoruz. HAK-İŞ olarak, bu 1 Mayısta, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini istiyoruz. Başta KİT’ler olmak üzere, tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz. Adaleti, refahı ve güvenceyi sağlayan Kamu TİS istiyoruz. Ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20’de sabitlenmesini istiyoruz. Herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istiyoruz. Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi istiyoruz. İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını istiyoruz” dedi.

MÜCADELEYE DAVET EDİYORUM

Salgınla mücadele sürecinde iş başında cesurca ve özveri ile çalışan tüm emekçilere teşekkür ettiğini ifade eden Kaplan, tüm emekçileri erdemli ve şeffaf sendikacılık için HAK-İŞ’le birlikte mücadeleye davet ettiğini söyledi. Kaplan, “Bizler daha fazla dayanışma, daha çok önlem, daha çok iş güvenliği, örgütlü toplum ve daha güçlü Türkiye için 1 Mayıs’ta yine meydanlarda, ekranlarda ve her yerdeyiz. Tüm emekçilerimizle birlikte üretmeye, büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz. HAK-İŞ olarak, salgın sürecinde ITUC, ETUC, ILO, ITUC-AP ve TUAC ile birlikte işbirliği ve dayanışma içinde olmayı önemsiyoruz” dedi.  

ASGARİ ÜCRET YETERSİZ

Ülkemizin bugünü ve geleceği için, ülkemizin bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için, talep ve beklentilerinin karşılanması için meydanlarda olduklarının altını çizen Kaplan, asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını istediklerini söyledi. Kaplan, “Kayıt dışı istihdamın önlenmesini, istihdamın arttırılmasını ve yoksulluğun önlenmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmenin teşvik edilmesini istiyoruz. Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Çalışanlara yönelik her türlü şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz. Çocuk işçiliğinin her türüyle mücadele edilmesini istiyoruz. Gençlerin eğitimi staj ve işe giriş imkânlarının geliştirilmesini istiyoruz” dedi.

HAK-İŞ’Lİ OL

HAK-İŞ olarak yapacak daha çok işlerinin olduğunu ifade eden Kaplan, sendikasız ve örgütsüz bütün çalışanları HAK-İŞ’li olmaya davet etti. Kaplan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sendikasız ve örgütsüz bütün çalışanlara ‘Örgütlü ol, Sendikalı ol, HAK-İŞ’li ol’ diyoruz. Emekçilerimizle omuz omuza, mücadele etmeye, güçlenmeye ve büyümeye devam edeceğiz. HAK-İŞ olarak bugün; emek, barış, özgürlük, adalet ve demokrasi için haykırıyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Türkiye’de ve dünyada tüm emekçilere kutlu olsun” dedi.

 Haber: Salih BIYIK 

Editör: TE Bilisim