Cizre - Şırnak Yolu'ndaki şantiyeye giden Bakan Karaismailoğlu, Şırnak'a son 18 yılda sadece ulaşım ve iletişim alanında 5 milyar liradan fazla yatırım yaptıklarını söyledi.

Sadece 25 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğu, 192 kilometreye ulaştırdıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, “Şırnak'ı Mardin'e bölünmüş yollarla bağladık. İnşallah Cizre - Şırnak Yolu'nu tamamladığımızda, Şanlıurfa'dan Şırnak'a kesintisiz bir şekilde konforla seyahat edeceksiniz. Buranın turizm ve ticari hayatı daha da canlanacak. Oyalı Ayrımı - Cizre Yolu'nu ve Cizre Çevre Yolu'nu bölünmüş yol yaptık. Şırnak Şehir Geçişi, Ortaköy Şehir Geçişi ve Beytüşşebap - Uzungeçit güvenlik yolunu yeniledik. 

Birçok köprüyü yollarımızla uyumlu hale getirip, yenileyerek hizmete aldık" dedi.



Yolların akarsular gibi geçtikleri yerlere can verdiğini belirten Bakan Karaismailoğlu; Cizre - Şırnak karayolu Şırnak Tünelleri mevkiindeki yol yapım çalışmaları hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Şırnak'taki temaslarının ardından Siirt'e gelen Karaismailoğlu Siirt - Şirvan Yolu'nda devam eden çalışmaların sene sonuna kadar tamamlanacağı bilgisini aldı.

Heyet daha sonra Siirt Pervari Yolu'nun Alkumru Barajı'ndan etkilenen yol kesiminde 2012 yılında yapılmış olan, 188 metre uzunluğunda 5 açıklıklı 13 metre genişliğinde öngerme basit kirişli betonarme Kilis Köprüsü'nü ziyaret etti.

Siirt - Kurtalan yol yapım çalışmalarını da yerinde denetleyen Bakan Karaismailoğlu ve Genel Müdür Uraloğlu ardından Siirt - Eruh Yolu Zarova Çayı üzerinde yapımına 1998 yılında başlanan; ancak terör dolayısıyla tamamlanamayan 350 metre uzunluğunda ve orta ayak yüksekliği 72 metre olan köprüde de incelemelerde bulundu.

Cudi Dağları'nın tünel ve viyadüklerle delindiğini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu; bu yıl içinde bitirilmesi hedeflenen Siirt - Eruh Yolu ve diğer 8 yol yapım çalışmasının tamamlanmasıyla bölgenin turizm ve ticaret olanaklarının artacağını sözlerine ekledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a geçen Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet; Hasankeyf Yolu, köprü ve tünel çalışmalarını yerinde inceledi. Yolun; Batman, Hasankeyf, Gercüş ve Midyat'ı birbirine bağlayıp Habur'a ulaşan önemli bir ulaşım merkezi olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, Hasankeyf ilçesinde Genel Müdür Uraloğlu ve diğer yetkililerden brifing aldı.

TRABZON HEYETİNİ AĞIRLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'nu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora’yı ağırladı. Toplantıda Trabzon’da yapılacak olan ulaşım yatırımları masaya yatırıldı.
 
Editör: TE Bilisim