Daha önce Trabzon Numune Hastanesi’nde yürütülen panzehir çalışmaları, bölgesel merkez olarak ordu iline alınması doğu’da kalan iller için büyük sorun yaratıyor. 

HAYATİ EKSİKLİK VAR

Trabzon’da yılan ısırığının ardından zehirlenerek hayatını kaybeden vatandaş, Karadeniz Bölgesi’nde tarımla uğraşan çiftçilerin gözünü korkuttu. Trabzon’da panzehir eksikliği nedeniyle Ordu’dan getirilen ilaçla geç müdahale edilen Recep Ali Düzenli’nin ölümü adeta hayati bir eksikliği gözler önüne serdi. 

HASTAYA GEÇ ULAŞTI

Trabzon’da yaşanan vakada panzehirin hastaya geç ulaştığını ifade eden Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Gündüz, “Panzehir Bölgesel Merkezlerde saklanıyor. Doğu Karadeniz’de de ordu ilinde depolanıyor. Daha önce Numune Hastanesi depo görevi görüyordu” dedi.

GECE UÇUŞ YOK

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, “Sağlık Bakanlığı planlama doğrultusunda ihtiyaçların illere transferleri sağlıyor. Bizi konuyla ilgili takibimizi yürütüyoruz” dedi. Neden helikopterle müdahale edilmedi? Sorumuza ise Usta, “Ekipler profesyonel, akşamüzeri uçuş yok” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim