AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Rize’nin gündeminde olan çalışmalar hakkındaki soruları yanıtladı.  Rize Ziraat Çay Bahçesi’nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alim, Rize-Artvin Havalimanı, Deniz Sitesi, Çay Kanunu, Lojistik Merkezi gibi konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘‘EN KISA ZAMANDA HİZMETE GEÇECEK’’

Aralık ayında havalimanında test uçuşlarının başlayacağını dile getiren Alim, ‘‘Zeminde bir oturmadan dolayı 29 Ekim’de açılması planlanan havalimanı dolgu olması sebebiyle daha önce Ordu- Giresun havalimanındaki meydana gelen olaylardan dolayı biraz daha dolgunun oturması beklendi. Dolayısıyla o sebepten biraz aksamalar oldu. Sonrasında da pandemi şartları ve pandemi sebebiyle şantiyedekilerin hastalıklardan ötürü komple bir aksama olabiliyor. Bunun haricinde farklı bir sebebi yok. Vali beyin de söylediği gibi aralığın sonunda test uçuşları başlayacak. İnşallah en kısa zamanda hizmete geçecek’’ ifadelerini kullandı.

EN KISA SÜREDE İNŞAATA BAŞLANACAK

Alim’in açıklamaları şu şekilde: “Deniz Sitesi’nin ihalesi yapıldı. İhalenin itiraz süreçleri falan bekleniyor. En kısa sürede inşaata başlanacak.  Duraklarla alakalı bir alt geçit şehrin karşısında var mı diye sorduğunuzda da Cumhurbaşkanı’mızın Rize ziyaretinde ÇAYKUR ile Emniyet Müdürlüğü’nün olduğu yerde bir dalcıkla Karadeniz sahil yolunu batırarak oradan Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanından güney çevre yoluna bir bağlantı projemiz vardı. Cumhurbaşkanımız onun talimatını Ulaştırma Bakanı’mıza verdi. Orada yapılacak kavşak projesi hem güney çevre yolunun sahile çıkış noktasında bir bağlantı olacak hem şehir merkezindeki kavşağın yükünü hafifletecek. Çünkü Fener tarafından ya da Trabzon tarafından gelen araçlar şehir merkezinin sadece merkezdeki kavşaktan giriyor. Müftü mahallesine, Gülbahar mahallesine, Portakallık mahallesine gidecek olanlar da merkezdeki kavşaktan başka gideceği şehre bir alternatifi yok ya da İslampaşa tarafından gidip dönecek. Orada yapılacak olan bir kavşak hem merkezdeki kavşağın trafik yükünü hafifletecek hem Müftü mahallesinde balçık olduğu için oradan vatandaşlarımızın sahile rahat bir şekilde ulaşımını sağlayacak bir proje olacak hem de Salarha Tüneli’nin şehir tarafa çıkışında sahile iniş noktasını oluşturacak bir bağlantı yolu olacak.

TERMİNAL SORUSU

Terminalle ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah yakın zamanda da duyurulur. Bizim daha önce on numara proje diye bahsettiğimiz 2023 vizyon projelerimiz vardı. Bunların birçoğu yapıldı. Sanırım yapılmayan bir iki tane teleferik ile terminal kaldı. Bunları da hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bunlardan en önce yapılacak olanı terminal olacak. 

ÇAY KANUNU

Çay kanununu Allah'ın izniyle biz çıkartacağız. Böyle içi boş, sadece kağıtlar göstererek falan da değil. Zaten çay kanunu çıkartacağız diyenlerin birçoğu ne olduğunu bile bilmiyor. Bir araştırsalar keşke. Çay kanunu var ama bu güncellenebilir. Bu işten sadece müstahsilin değil, tarladan nihai tüketiciye gidene kadar özel sektör temsilcilerimizin de kazançlı çıkması lazım. Bizim ilimizin sanayicileri özel sektör çay fabrikalarımızdır. O yüzden bu bizim için çok önemlidir. Bunların ayakta kalması lazım. Özel sektör çay fabrikaları istihdam sağlıyor. Dolayısıyla bütün kesimlerin memnun kalacağı bir çalışmayı inşallah yine AK Parti yapacaktır.

Alihan TELATAR

Editör: TE Bilisim