Trabzon’un Of ilçesinde akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle ilçenin bazı köylerinde sel ve heyelanlar meydana geldi, yollar göle döndü. Bazı köy yollar ise ulaşıma kapandı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. 

Ekipler, yamaçtan koparak yola kayan toprak ve taş yığınlarını kaldırmak için çalışma başlattı. Validen açıklama Vali İsmail Ustaoğlu, Of’ta bugün etkili olan şiddetli yağış nedeniyle çeşitli noktalarda heyelanlar meydana geldiğini, bazı mahalle yollarının kapandığını belirtti.

 Sefaköy Mahallesi’nde 3, Yemişalan’da 3, Sugeldi Mahallesi’nde 1 vatandaşın mahsur kaldığını ifade eden Ustaoğlu, AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin çalışmalarıyla bu vatandaşların bulundukları yerden kurtarıldığını söyledi. 1 kişi hayatını kaybetti.

Ustaoğlu, şu an için ulaşılamayan vatandaş kalmadığını kaydederek, aracıyla seyir halindeyken heyelan nedeniyle toprak altında kalan Yılmaz Hacımahmutoğlu'nun ölümüyle ilgili  “Sugeldi Mahallesi’nde aracıyla seyir halindeyken heyelana kapılan bir vatandaşımız vefat etti.” dedi. 

Ustaoğlu, bölgede yol açma çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Öte yandan, şiddetli yağış nedeniyle ilçede çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. AFAD, 112 Acil Servis, Sürmene Arama Kurtarma, Karayolları, Büyükşehir ve ilçe belediyesi ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
 
Editör: TE Bilisim