Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri ve Of Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçen Solaklı Vadisi Projesi Of’a yeni bir görünüm kazandırdı. 1. etap çalışmaları biten projeye, vatandaşlar şimdiden ilgi göstermeye başladı. Yöre mimarisine uygun çağdaşlaştırılan bina cepheleri, yürüyüş ve bisiklet yolları vatandaşın oldukça beğenisini kazanmış durumda. DSİ tarafından, Of’un simgelerinden olan tarihi Hapsiyaş Köprüsü’nün benzeri Solaklı Vadisi’nde yapıldı.

Estetik açıdan göze hoş gelen köprü ayrıca vatandaşların ulaşım ihtiyacını da karşılıyor. Projenin tamamlanmasıyla Solaklı Vadisi aynı zamanda su sporlarının merkezi olacak. Solaklı Vadisi’nde yılın belirli zamanlarında su sporları yapılabilecek. Of Belediyesi ve Doğu Karadeniz Projesi DOKAP’ın yaptığı ortak proje ile Solaklı Deresi üzerine yapılacak projeyle 1 megavatlık elektrik enerjisi üretilerek vadinin aydınlatılması sağlanacak. Oflu vatandaşların rahatça gezip nefes alabileceği Solaklı Vadisi, aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olması bekleniyor. 1. etap düzenleme çalışmaları tamamlanan projenin, 2. etap çalışmasının ihalesi ve yer tespiti yapıldı.

HER ŞEYİN EN GÜZELİ

Solaklı Vadisi Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Solaklı Vadisi 1. etap düzenleme çalışmaları tamamlandı. 2. etap çalışmalarının ihalesi ve yer tespiti yapıldı. Bu konuda İçişleri Bakanı’mıza teşekkür ediyorum. Projeyi kendilerine sunduğumuzda kendileri projeyi sahiplendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı’mıza teşekkür ediyorum. Buradaki binaların dış cephe çalışmaları çok güzel oldu.

 Vadiye bakan binaların dış cephelerinin ısı yalıtımı yapıldı. Estetik anlamda yöre mimarisine uygun hale getirildi. Solaklı Vadisi Projesi örnek bir proje oldu. Bisiklet ve yürüyüş yollarıyla vatandaşların şimdiden ilgisini çekmeye başladı. İnşallah diğer etapların da bitmesine hep birlikte şahit olacağız. Solaklı Deresi üzerine Devlet Su İşleri tarafından yapılan bir köprü var.

Tarihi Hapsiyaş Köprüsü’nün bir benzeri. Tarihi mimarimizi yaşatma açısından bu çok önemli. Köprünün yapımı büyük oranda bitti. Oflu hemşerilerimiz her şeyin en iyisini en güzelini hak ediyor. İnşallah onlar bize destek verdiği sürece hizmetlerimize devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti’nin hizmetlerine sadece Of’ta değil Trabzon ve tüm Türkiye’de şahit oluyoruz” diye konuştu.

Adnan RAMOĞLU

Editör: TE Bilisim