Yapılan toplantıya, Trabzon Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Kıratlı, AFAD Trabzon İl Müdürlüğünden Erkan Akpınar, Sağlık Personeli Sağlık Hizmetleri Alan Öğretmeni ve UMKE Gönüllüsü Nurhan Babaoğlu, Akçaabat İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Selçuk İslamoğlu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ŞuayıpŞeyihoğlu katıldılar.

Şeyihoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Kıratlı’yı makamında ziyaret ederek TÜBİTAK tarafından desteklenen Disiplinlerarası Afet Eğitimi (DAFET) projesi ile ilgili bilgilendirmelerde ve fikir alışverişinde bulundu.  Proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcı öğretmenlere deprem, heyelan, sel, taşkın, su baskını, erozyon gibi doğal afetlerle ilgili; işbirlikli öğrenme, deney, modelleme, atölye çalışmaları, gezi-gözlem, kayaç/toprak analizleri, orientring, drama, kodlama, arttırılmış gerçeklik gibi farklı uygulamaları, açık ve kapalı alanlarda deneyimleme imkânı sunacaklarını ve afetlere disiplinlerarası bir bakış kazandırmaya çalıştıklarını belirtti. 

“Eğitim varsa biz de varız” diyerek bu içerikteki faaliyetlerden memnuniyet duyduğunu belirten Ömer Kıratlı AFAD ve eğitimleri hakkında bilgi aktardı.

 Kıratlı,  “Misyonumuz, Trabzon ili genelindeki afet zararlarını azaltmak amacıyla, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonu sağlayan, standart, esas ve usulleri belirleyen ve denetleyen, gelişmelere ayak uydurarak esnek, etkin bir yönetim anlayışıyla "Çağdaş Afet ve Acil Durum Yönetimi" modeli oluşturmaktır. Vizyonumuz ise “Güvenli yerleşim ve yapılaşma politikaları oluşturarak, Trabzon ili genelini, gelecekte olası afet tehlikelerine karşı hazırlamak ve riskleri en aza indirgemektir” dedi. Sonrasında Kıratlı bu vizyon ve misyon kapsamında yer alan eğitim faaliyetlerine bu güne kadar her türlü desteği verdiklerini ve bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Ardından Trabzon’da yaşanmış olan afetler, bu afetlerin can ve mal üzerindeki etkileri, devletimizin afetler ile ilgili geliştirdiği mücadele yöntemleri ve vatandaşın konular hakkında bilgilendirilen Şeyihoğlu DAFET ekibi adına Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Kıratlı ve ekibini temsilen Erkan Akpınar’a Disiplinlerarası Afet Eğitimi projesine gösterdikleri ilgi ve destekten ötürü teşekkür etti. 

Ayrılırken;  Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile kurumsal ve bireysel bilgi ve tecrübelerin alışverişi noktasında başlayan işbirliğinin, katılımcı öğretmenlerle birlikte tüm Türkiye’ye yayılması, disiplinlerarası çalışmaların ve işbirliklerinin Afet, Afet eğitimi ve AFAD farkındalığının arttırarak daha nitelikli ürün ve sonuçlar getirmesi temennisinde bulunuldu. 
 
Editör: TE Bilisim