Sancak Mahallesi Muhtarı Fatih Bayrak öncülüğünde yapılan tarihi Sancak Mahallesi Camii (Gohalı Camii) istinat duvarı çalışmaları bitirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sancak Mahallesi Muhtarı Fatih Bayrak, “Mahalle içerisinde bulunan camimizin 20. yüzyılın ilk başlarında yapıldığı söyleniyor. Eski bir tarihe sahip olan camimiz Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bağlıdır. Camimizde istinat duvarı çalışmaları başlattık ve bitirdik. Ufak tefek eksikleri var ama onları da tamamlayacağız. Yapmış olduğumuz duvarın maliyet yaklaşık bir milyon lira. Bu çalışmamızda bizlere her zaman destek olan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Ahmet Adanur’a, Yomra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık’a , Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Erdoğan Beder’e, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Vural Fettahoğlu’na, yardımcılarını esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza ve işçiliğini yapıp tamamlayan Ersin İnci ve ekibine mahallem adına teşekkür ediyorum’ dedi.

Muhtar Bayrak, “Camimizin kalan bir eksiği de minaresidir. Camiye dışardan bakıldığında caminin görünümü belli değil. Dışarıdan gelen giden burada cami olduğunu bilmiyor. Caminin mimarisine uygun tarihi dokusunu bozmadan yan tarafına bir minare yapsak cami ortaya çıkmış olur. Vatandaşta caminin burada olduğunu görür ve gelip namazını kılar duasını yapar. Yetkililerden camimize minarenin yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Camii’nin çehresinin değiştiğini belirten mahalle sakinleri emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim