Dernekpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Celal Banzar’ın hazırladığı program gereği Hasan Cansız Kom Lisesi bahçesindeki Atatürk Büstüne konan Muhtarlar Derneği çelengi ile başladı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ile devam edildi. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, Jandarma Komutanı Cevdet Karaca, Emniyet Müdürü Göktay Öksüz, Milli Eğitim Müdürü Fahri Bilici, Şube Müdürü Fikret Yılmaz, Mal Müdürü Zeki Topsakal, Halk Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Kasranoğlu, Nüfus Müdürü Süleyman Sırrı Çıkrık, Tapu Kadastro Müdürü Ahmet Selim Azak İlçe Tarım Müdürü Turgut Kılıç, Müftü Sinan Taşkıran, Lise Müdürü Harun Hamzaçebi, diğer kurum amirleri, siyası parti ilçe başkanları, muhtarlar ve halktan iştirak edenlere teşekkürle başladı. Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Celal Banzar, “Muhtarlık Osmanlı’dan bu yana 292 yıldan beri varlığını sürdürmektedir. Bir yandan görev yeri halkını, bir yandan da görev yerinde de devleti temsil eden bir hizmetin mensubudur.

Muhtar kamu hizmetlerinin halka sunulmasında yüklendikleri fonksiyonlar itibarı ile önemli bir görevi yerine getirendir. Bu itibarla da muhtarlık ve muhtar yerel yönetimlerin en küçük birimi ve yöneticisidir. Atatürk ün dediği gibi ”Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır.” Muhtar hiçbir siyası güce yaslanmadan tabiri caiz ise bileğinin yani yüreği ve beyninin gücü ile verdiği uğraş sonucu seçmeninin gönüllerine sızarak seçilen, siyasallaşmamış tek çözüm ve hizmet üreten kişidir. Bu nedenle seçmen halk, muhtarının kapısını 24 saat çalabileceği, işinin görüleceği inancındaki bir makamdır. Bugün ülkemizde 31,963 mahalle ve 18 229 köy olmak üzere 50 292 muhtar görev yapmaktadır. Muhtarlar hizmet sunma aşamasında en çok başvurdukları makam belediyelerdir. Bu nedenle Belediye Meclisi Kararlarından muhtarların bilgilendirilmesinin hizmet sunmadaki etkisi daha fazla olacağından toplantı gündeminden bilgilendirilmeleri isteklerimiz arasında yer almaktadır. Mahallelere verilecek hizmetler her ne kadar kendi yetki ve sorumlulukları içinde ise de önceden bilgilendirildiğimiz takdirde sağlayacağımız destekle daha güzel işlerin oluşacağına inancımız tamdır.

Muhtarlara mevcut 82 değişik kanunla toplam 354 maddede görev verilmektedir. Sorumluluğu olan muhtarın hiçbir yetkisi olmaması düşündürücüdür. Bu günü Muhtarlar Günü olarak resmileştirenlerle, günümüze iştirak eden sizlere teşekkür eder, saygılar sunarım” diyerek sonra konuşmasını tamamladı.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık Muhtarlara Muhtarlara yemek verdi. Yemek sonrası Kaymakamlığa çay içmeye geçildi.

Editör: TE Bilisim