Sarıalioğlu, “Of Halkımıza hizmet etmekten gurur duyuyorum. İnsan hayatı çok kısa. Son 8 yılda ilçemizde Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımların yaklaşık 20 katı yatırım yapıldı” dedi.

BELEDİYEYE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

31 Mart itibari ile belediye başkanlığı görevinde 8 yılı, meslekte ise 32 yılı tamamladım. Meslek yaşantımın tamamına yakınının belediyecilik hizmetinde geçirdim. Of Halkımıza hizmet etmekten gurur duyuyorum. İnsan hayatı çok kısa. Son 8 yılda ilçemizde Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımların yaklaşık 20 katı yatırım yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, AK Parti iktidarımızın çok katkısı oldu. Süleyman Soylu bakanımız, Adil Karaismailoğlu bakanımız ve diğer tüm bakanlarımız, milletvekillerimiz, bürokratlarımızın desteklerini gördük. Geçen sene Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde Adil Karaismailoğlu bakanımız çok destek  oldu. İstinat duvarları yapılıyor.

EĞİTİME DESTEKÇİYİZ

İlçemizde sağlık, eğitim, spor, ulaşım, sosyal alanlarda çok yatırımlarımız oldu. İlçemizde KTÜ’ye bağlı teknoloji fakültesi var. Burada bin 100 öğrencimiz eğitim görüyor. 700 kişilik öğrenci yurdumuz var. Öğrencilerimizin taleplerini dinliyoruz.

CEPHELER YENİLENİYOR

Kentsel yenileme, sokak sağlıklaştırma projelerimizin bir çoğu tamamlandı. Devam eden bir çok projemiz var. En son Solaklı Vadisi’nin ikinci etabını tamamladık. Süleyman Solu ve Murat Kurum bakanlarımızın çok büyük desteklerini gördük.  Hem sokak sağlıklaştırması hem de cephe yenilemesi yapıldı. Sanayi Caddesinin ikinci etabı yapılıyor. Önümüzdeki zamanda inşallah Taşocağı Köprüsüne kadar üçüncü etabımızı tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunacağız. Şu anda Atatürk Bulvarında sokaksağlıklaştırmave cephe yenileme çalışmaları devam ediyor. 30 milyon TL’lik bir proje ile Atatürk Bulvarı yenilenecek. Trafik düzenlenecek. Prestijli bir cadde olan Atatürk Bulvarı daha prestijli bir cadde haline gelecek. Projemizin yüzde 35’ine Büyükşehir Belediyemiz destek oluyor, yüzde 25’ini vatandaşlarımız yaptırıyor yüzde 40’ı ise İlbank’tan aldığımız kredi ve öz kaynaklarımız ile tamamlanarak 2023 Haziran ayında projemizi tamamlamayı hedefliyoruz.

8 YILA 80 YILLIK HİZMET

Kısaca, halkımıza söz verdiğimiz içme suyu projesinden, alt yapı yenilemeleri, sokakların aydınlatılması, yenilenmesi, spor tesislerinin yenilenmesi, hastane binasının yenilenmesi, ulaşımda bir çok mahallemizin asfalt ve betonlama çalışmalarının tamamlanması 8 yıllık dönemde yapıldı. Eğitimde okul öncesi olmak üzere yeni okullar hizmete sunduk. İrfanlı Mahallemizde bin 500 kişilik camimiz belediyemiz ve vatandaşlarımız tarafından tamamlanarak Ramazan ayında ibadete açıldı. Bunlar bizim için gurur kaynağı. Hizmetlerimizde hemşehrilerimizin çok büyük destekleri var. Her seçimde bize büyük oranda destek oldular. Her seçimde Of’ta AK Parti büyük başarılarla çıkıyor. Hükümetimize inanıyor ve güveniyoruz. Devletimiz milletimiz el ele verdikçe bizim altından kalkamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Hemşehrileimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

HALKIMIZLA KAVUŞTUK

Pandemi sürecinde halkımızla, öğrencilerimizle 2 yıldır bir araya gelemedik. Halkımızı çok özledik. Pandemi sürecinde 2 yılda yakın akraba, arkadaş, eş, dost çevremizden çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Acımız ortak. Allah tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin.

HALK MEMNUN

Solaklı Vadisinde çok güzel seyir terasımızın yanı sıra yürüyüş ve bisiklet yollarımız var. Şu anda projelendirilmesi yapılıyor. Pandemi sürecinde halkımız evlerinde 2 senedir bunaldı. Hem Solaklı Vadimiz hem de sahillerimizde çok güzel reaksiyon alanlarımız var. Vatandaşlarımız burada piknik yapıyor, dinleniyor. Vatandaşımızı mutlu görmek bizi de sevindiriyor. Pandemi sürecinde Sosyal Yardımlaşmanın en güzel örneğini bizzat yaşadık. Vefa Sosyal Destek Gruplarımız ile ‘Biz bize yeteriz’ sloganı ile halkımızın yanında olduk. Türkiye Cumhuriyeti bu süreci çok iyi geçirdi.

İSİM DEĞİŞTİ HİZMETE DEVAM

Belediye başkanı olduğum 2014 yılında Trabzon’umuzda büyükşehir oldu. Şehir merkezinde 9 mahallemiz varken 61 kırsal mahallemizde belediye sınırlarına dahil oldu. Hizmet ağımız genişledi. Hizmet aşkı ile yola çıktığımızdan hiçbir sıkıntı yaşamadık. Büyükşehir Belediyemiz ile el ele vererek sorunların aciliyetini sıraya koyduk. Bütün mahallerimize eşit ve hakkaniyet ölçüsünde hizmet götürdük. Bu hizmetler önceden İl Özel İdare tarafından yapılıyordu. Şimdi de Büyükşehir Belediyemiz vasıtası ile yapılıyor. Değişen sadece isim oldu. Hizmetlerimiz aynen devam ediyor. Nicelik olarak hizmetin kalitesi de arttı. Vatandaşımız açısından erişebilirlik de daha kolay oldu. Belediye her zaman vatandaşın yanında. Daha kaliteli hizmet gidiyor. Ulaşım ve hizmet ağının gelişmesinde bir sorun ve zorluk yaşamadık.

50 YIL SORUN YOK

İlçemizin içme suyu projesi devam ediyor. 2018 yılı fiyatları ile 35 Milyon TL’lik bir yatırım yaptık. İlbank, Of Belediyesi ve TİSKİ tarafından ortaklaşa yürütülen bir projeydi. Tamamlanmak üzere. 2023 yılı itibari ile hizmete açılacak. İlçemizin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Of çok şanslı. Doğalgazımız geldi. Enerji nakil hatları yer altına alındı.

OF’A AÇIK AVM

Bundan sonra üst yapıya önem vererek, üst yapıya daha çok çalışacağız. İlçemiz 15 haziran tarihi itibari ile de yeni hastanesine taşınacak. Eski hastanemizi yıkarak, altını otopark, üstünü de güzel bir kent meydanı yapacağız. Kentler meydanları ile anılır. Orta Sokak, Cumhuriyet Caddesi ikinci kısım ve Yalı Caddesinde de TOKİ ile yaptığımız protokol ile 24 tane dükkan ve otopark ile sokak ve caddelerin tamamı yıkılarak 94 işyeri, 44 ofis olacak. Zemin artı 4 kat olacak şekilde bir açık AVM şeklinde halkımızın hizmetine sunacağız.

TÜRK SİYASETİNE OF DAMGASI

Türk Siyasi tarihinde Of’umuzun ayrı bir yeri vardır. Her dönem bakanlarımızın olması, bürokratların olması ilçemiz için büyük avantaj. Bu avantajlar sayesinde ilçemize hizmetler alıyoruz. Hizmetlerimizi bakanlarımız, bürokratlarımızdan alıyoruz. Of’un toprakları çok bereketlidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Rizeli olması, Of ve Trabzon’a ayrı bir de avantaj sağlıyor.

HAMSİ BİZİM CİĞER BİZİM

Of Sahilimizde 14 Mayıs’ta Diyarbakır Sur Belediyemiz ile şölen yapacağız. Diyarbakır’ın Sur Meydanında, kardeş Sur Belediyemizin başkanı ve kaymakamı Sayın Abdullah Çiftçi ile birlikte Diyarbakır Valiliğimizin önderliğinde hamsi şöleni yaptık. Diyarbakırlı hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum. Bizi misafirperce ağırladılar. Şimdi sıra bizde. Hamsi bizim ciğer bizim Türkiye bizim. 14 Mayıs’ta sahilimizdeki rekraasyon alanında çok güzel bir şenlik yapacağız. Hemşehrileirmizi bekliyoruz. Onların katılımı heyecanımıza heyecan katacak.

TRABZONSPOR VE OFSPOR AŞIĞIYIM

Trabzonspor Ofspor’suz olmaz. Ofspor’umuzplayoff oynuyor. İnşallah başarılı sonuç elde ederek ikinci lige çıkacağına inanıyorum. Of Belediyesi olarak da Ofspor’umuza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Sporun içinden gelen birisiyim. Of’umzuda amatör futbol oynadım, yönetiminde görev aldım. Önceki toprak sahasında ellerimle çakıl taşı seçerek, ot yoldum. Sahayı maça hazırladım. Stadımızın yapılmasında, tesislerin Ofspor’umuza kazandırılmasında, çorbada tuzu olan bir kardeşleriyim. Trabzonspor ve Ofspor aşığıyım. İki takımımızda futbola renk katan güzide kulüpler.

ŞAMPİYONLUĞU ANADOLU’YA TAŞIDIK

Trabzonspor’umuz, ülkemize yeni bir çığır açtı. Şampiyonluğu İstanbul’dan Anadolu’ya taşıyan ilk takımdır. Şampiyonlukların sayısı ve her dönem şampiyonluğu kovalamış bir takımdır. Türk sporu ve futboluna hizmet etmiştir. Adını gurur ve onurla anacağımız spor insanları yetiştirmiş tarihi bir şehirdir. Trabzon, sanatı, kültürü, bilimde siyasette, Türkiye’ye damgasını vurmuş bir şehirdir. İnşallah bu yıl da Trabzonspor’un şampiyonluğu ile taçlanacak ve şampiyonluklar peş peşe gelecek. Ofspor’umuza ve Trabzonspor’umuza başarılar diliyorum. Olcay Saral, Ahmet Ağaoğlu başkanlarım, yönetimleri ile onu ve gurur duyuyoruz. Onlara başarılar diliyorum. Spora büyük uğraşlar verdiler. İnşallah meyvelerine de alacaklar. Trabzonspor’umuz finişe yaklaştı.

ŞAMPİYONLUĞU SİLAHSIZ KUTLAYALIM

Trabzonspor’umuzun şampiyonluk kutlamalarını kesinlikle silahsız yapıyoruz. Mermiye para vermeyin formaya para verin. Ofspor ve Trabzonspor’un formalarını alın giyin. Antalya maçına hepimiz formalarımızı giyip öyle gidelim. Havaya mermi atmaktansa kulüplerimize destek olalım. Akyazı’yı Antalya maçını 41 bin seyircimiz ile formamız ile seyredelim. Şampiyonluğumuzu bayram havasında, kimsenin burnu kanamadan, şenliklerle, şarkılarla, türkülerle şampiyonluğumuzu kutlayalım. Hiçbir ana ağıt yakmasın, hiçbir anne ve babanın gözyaşı şampiyonluk kutlamalarına değmez. Hepinizi çok seviyorum. Kesinlikle mermi atmayalım.

GÜÇLÜ İKTİDAR, GÜÇLÜ İTTİFAK, GÜÇLÜ İRADE

Özellikle bu zor günlerde güneyimizdeki savaşlar ve mültecilerin bizi sıkıştırmasına rağmen ülkemiz dimdik ayakta kaldı. Şimdi de kuzeyimizde Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş ülkemizi bir hayli sıkıştırdı. Güçlü bir iktidar, ittifak ve irade var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın liderliği var. AK Parti ve MHP Cumhur ittifakı bütün zorlukların üstünden gelecektir. 2023 seçimlerinde halkımızın Cumhur İttifakına olan inançlarını sandığa yansıtacağına inanıyorum. Karşıdaki grup belli. Altı artı bir oldular. Hala cumhurbaşkanı adaylarını belirleyemediler. Kendi içlerinde çelişki var. Parti liderleri boş söylem ve eylemlerle algı yaratmaya çalışıyorlar. Altı benzemez bu ülkeyi yönetecek kapasitede değil. Milletimizde bunu görüyor. Milletimizin teveccüh, ferasetine inanıyorum. Oflu Hemşehrilerimin evladı olmaktan ve onlara hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. Hepinizi çok seviyorum. Sizi Allah’a emanet ediyorum. Halkımızın mübarek Ramazan bayramını da şimdiden tebrik ediyorum.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim