Merkez camii arkasında imam İsmail Hakkı Topal’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası Kanca Livela Mevkiindeki evlerinin yanında defnedildi.

Trabzon’un Dernekpazarı ilçesi Kondu Mahallesi’nden merhum Hüseyin Kanca’nın en oğlu Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi Muhammet Koral Kanca öğretim görevlisi olarak gittiği Kanada’da 33 yıldır Kanada’ya gelen öğrencileri okullara yerleştirme organizasyonunun başkanlığını sürdürmekteydi.

Aynı zamanda fuar organizasyonları yapan Kanca 14 Ocak Cuma günü Koordinasyon Toplantıları nedeni için geldiği İstanbul’da bir dizi görüşme yaptığı otelde 20 Ocakta son toplantısını sonrası odasına çıktı.  Kanada’dan arkadaşı ile görüşürken rahatsızlandı. Resepsiyonu arayarak yardım istedi. Otel Doktoru kalp krizi geçirmekte olduğunu görüp gerekli ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Ambulans geldiğinde ise vefat etmişti.

Kanca’nın Cenazesi İstanbul’da yaşayan abileri tarafından memlekete getirildi. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık’ın çocukluk arkadaşı olan Kanca’nın tabutuna sarılıp ağlaması herkesi çok üzdü. Merkez camii arkasında öğlen namazı sonrası imam İsmail Hakkı Topal’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası Livela Mevkiindeki evlerinin yanında aile mezarlığına defnedildi. Kanada’dan gelen eşi, iki oğlu ve bir grup arkadaşının Defin esnasında mezar başından ayrılmamaları, canlı yayın yapmaları tüm cemaati duygulandırdı  ve göz yaşlarını tutamayanların görüntüleri hafızalara kazındı.

Editör: TE Bilisim