Rize’de hizmet veren oto galericileri olarak Derepazarı İlçesinde yeni ve modern bir site yapılması konusunda harekete geçtikleri, ancak projesi onaylanan bu yerin biran önce deniz dolgusunun başlaması gerektiğini söyledi. 

“ÇOK BÜYÜK BİR GELİR KAYNAĞI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Başkan Mete’nin açıklamaları şu şekilde: “ Yeni çıkan kanun yasasına göre bina altlarında otomotiv sektörü, galericiler artık bu işi yapamayacaklar. Bundan dolayı da biz kurduğumuz dernek ve kooperatifle beraber yer arayışına geçmiştik. En uygun yer olarak Derepazarı ilçemizde Belediye Başkanı Selim bey ve meclisinin de onayı ile bize yer tahsisinde bulundular. Yalnız işin çözüm noktasında öncelikle bu yerin deniz dolgusu yapılması gerekiyor ve deniz dolgusu öncesinde de deniz tahkimatı yapılması gerekiyor. Deniz tahkimatı ile ilgili Derepazarı Belediyesinin yaptığı bir proje sonrası 80 dönümlük bir yer meydana çıktı ve bu alanın 25 dönümlük alanı bize tahsis edildi, kiralama üsülü ile olacak. Yap işlet devret modeli sonrası Derepazarı Belediyesi burayı bize kiraya verecek. Üst yapısını biz yapmak şartıyla sadece arsadan biz onlara kira vereceğiz. Bu şekilde de biz Rize’de ki bütün galerici esnaflarımızı oraya taşıyacağız.

Bunla birlikte Derepazarı ilçesi esnafına canlılık getireceğimizi düşünüyorum, artı olarak Rize’de ki bina altlarını oraya taşıyarak trafik sorunu ve yaya sorununu çözmüş olacağız. Şuan da çıkan kanun gereği bina altlarında satış yapmak yasak. Bunla ilgili çıkan kanunla bina altları ve belirli bir metrekare şartı var. Bizim yaptığımız projede 100 metrekare kapalı alan, on tarafı araç teşhiri için 150 metrekare lik bir yer, sağ olsun Derepazarı Belediyesinden beraber yaptığımız bu avan proje meclisten geçti. Gelinen noktada en büyük sıkıntımız buranın tahkimat olayı. Sayın vekilimiz Muhammet Avcı ile görüştük, bu iş için Ankara’dan Bakanlıktan DLH’dan onay gerekiyor. Şu anda derneğimize üye 50 oto galerici var. Yeni açılan galericilere şart var. Bu iş için 5 veya en az 3 yıllık bu işi yapanları o bölgeye taşıyacağız. Biz en az 250 kişilik bir esnaf ailesi olarak oraya gideceğiz. Derepazarı ilçesinde çok büyük bir hareket gelecek. Banka, Noter gibi kuruluşlar açılacak. Özellikle lokanta esnafı için çok büyük bir gelir kaynağı olacağını düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim