YAZ SEZONU FIRSAT

Gümüşhane Valiliği Boğalı köyüne kadar asfalt döktü. Boğalı köyünden Bayburt grup yolu(Tarihi Kervan Yolu)bağlantısına kadar olan 4 km yol stabilize yol asfalt veya beton dökülmeyi bekliyor.

ŞEHİTLİK BEKLİYOR

Gümüşhane boğalı köyü muhtarı Fevzi Boğalı, ‘Boğalı istiklal şehitliğinin etrafının düzenlenmesini, şehitliğe giden yolun yapılmasını ve Genelkurmay Başkanlığınca istiklal şehitlerinin de tescillenmesini istiyoruz’ dedi. 

Türk milletinin tarih sahnesinde var olduğu günden beri bilinen en önemli özelliklerinden biri hiç kuşkusuz “vatan” sevgisidir. İnsanlık tarihi, Türk milletinin vatan savunması uğrunda gösterdiği kahramanlık ve fedakarlıkların sayısız ve benzersiz destanlarıyla doludur. 

Başka milletlerde eşine rastlanması mümkün olmayan bu yüce hasletin en son ve en belirgin örneği İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif’in ifadesiyle “en kesif orduların dördünün, beşinin” saldırısına sahne olan Çanakkale Savaşı’nda ve Kurtuluş Savaşı’nda gösterilmiş, vatan savunması uğruna yüzbinlerce insanımız şehit düşmüştür. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve sonsuza dek yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her karış toprağı, bu toprakları vatan yapmak…

BOĞALI ŞEHİTLİK YOLU

Gümüşhane Valiliği Boğalı köyüne kadar olan bölümü asfalt döktü. Boğalı köyünden Bayburt grup yolu(Tarihi Kervan Yolu)bağlantısına kadar olan 4 km yol stabilize yol. bu yıl aynı zamanda şehitliğe gidiyor. Bu 4 km stabilize yolun asfalt veya beton dökülmesi talep ediliyor. Tarihi şehitlik Bu yol Boğalı Köyü sınırları içerisinde yer almakta. 

Mera değildir. Boğalı Köyü yolunun Bayburt grup yoluna bağlantı yerinde 1916 yılında yapılan savaş sonucunda Şehitlermezarlığı var. Yaz mevsiminde yüzlerce insan bu şehitliği ziyaret ediyor. 

Yukarı da sözünü ettiğim 4 km yolun asfalt veya beton dökülmesi durumunda insanlar Şehitliği daha rahat yolculuk yaparak ziyaret edebilecek. 

Boğalı Köyü yolundan Alçakdere, Taşlı, Omal, Aşot, Limonsuyu, BüyükYayla, Boğalı Yaylası, İspatan Gezge yaylaları da yararlanmakta. Gümüşhane boğalı köyü muhtarı Araklılı hemşehrimiz Fevzi Boğalı Tarihteki boğalı istiklal şehitliğin etrafının düzenlenmesini şehitliğe giden yolun  yapılmadığını ve genelkurmay başkanlığınca istiklal şehitleri Şehitliğini de tescillenmesini istiyoruz dedi.
İbrahim Kanlı

Editör: TE Bilisim