Aydın, oda olarak taleplerini 6 maddede topladı. Esnafın birlik olarak bu krizin altından çıkacağına inandığını belirten Aydın, “Öncelikle devlet büyüklerimize yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ancak unutulmamalıdır ki bu krizin en çok etkilediği kesimlerin başında küçük esnaf geliyor. Bu manada taleplerimiz vardır.” diye konuştu.

Şimdi Birlik Zamanı

Başkan Aydın, taleplerini şöyle sıraladı: 

“1- Vakıf kiracısı olan esnafımızın kiraları en az üç ay ertelenmelidir. 2- Mülkiyeti şahıslara ait olan işyerlerinden en az üç ay kira stopajı alınmamalıdır.

3- Bunca yıldır tabiri caizse mal sahiplerine çalışan esnafımız zor durumdadır. Lütfen mal sahipleri kiracılarının kiralarını makul seviyelere çekerek kiralarını tehir etsinler. Bu süreçte kira almayacak olan mal sahiplerine de şimdiden teşekkür ederiz. 4- Elektrik, su, doğalgaz faturaları ödenmediği için kesilmeyecek güzel, fakat faizleri işlemektedir. Bu şirketler böyle bir zamanda elini taşın altına koymayacak da ne zaman koyacaklar? Anaparayı silin demiyoruz, faiz işlemesin yeter.
5- Yarımgün çalışma başvuruları bu kadar prosedüre takılmadan SGK kayıtları üzerinden çalışanların hesabına yatırılmalı. Zira birçok kardeşimiz iş kur üzerinden başvurularda zorlanmaktadır.

6- Halk Bankası’ndan verilmeye çalışılan 25 bin TL’lik krediyi maalesef her esnafa alamadığı için esnaf kardeşimiz yüzde 11- 12’lere varan faizlerle kredi veren diğer bankaların kucağına itiliyor. Halk Bankası lütfen müracaat eden her esnafa kolaylık sağlasın. Evet, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Rabbim bu krizden sağlıklı çıkabilmeyi nasip eylesin. Şimdi birlik zamanıdır.”
Bahattin BAŞTÜRK
 
Editör: TE Bilisim