Yangın sırasında eşyalarını kurtarmaya çalışan ev sahibi Yılmaz da vücudunun değişik yerlerinde yandı. Yılmaz, ambulansla Tonya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve hastane önünde ilk müdahale ambulansta yapıldı. Akşam saatlerinde başlayan yangına önce mahalle sakinleri müdahale etti. Olay yerine ulaşan Tonya Belediyesine ait su arozözü ile yangın söndürülmeye çalışıldı.

Vakfıkebir'den gelen itfaiye aracı da söndürülen yangının soğutma çalışmalarına katıldı.
Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde evin içinde bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede evi sardı. Ev sahibi ve komşular, bir yandan yangını söndürmeye çalışırken bir yandan da eşyaları kurtarmak için çaba sarf etti. Bu arada evin içine giren ev sahibi Tahsin Yılmaz’ın vücudunun belden yukarısında ve ellerinde üçüncü derece yanıklar olduğu öğrenildi. Tonya Devlet Hastanesi’nde kaldırılan Yılmaz, yapılan ilk müdahaleden sonra Trabzon’a sevk edildi.Vatandaşların ve su arozözünün mücadelesi ile yangın söndürüldükten sonra olay yerine gelen Vakfıkebir'den gelen itfaiye aracı da soğutma çalışmalarına katıldı.

Tonya’da itfaiyenin olmamasının eleştiren vatandaşlar, “Çok şükür, can kaybı olmadı. Ama, ev oturulamaz hale geldi. Eşyalar tamamen yandı. Tonya’da itfaiye olsaydı en çok on beş dakikada yangına müdahale ederdi. Vakfıkebir’den ancak kırk beş dakikada gelebildi. Tek tesellimiz can kaybı olmayışıdır.” dediler. Yangın sonrası İlçe Kaymakamı Halit Mengi Yılmaz ailesini ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Kaymakam Mengi, evi tamamen kullanılmaz hale gelen Yılmaz ailesine gereken yardımın yapılacağız söyledi. 

Tuncay HACIFETTAHOĞLU 
 
Editör: TE Bilisim