İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un Sürmene İlçesinde Hayırsever İş İnsanı Mehmet Ali Kancıoğlu’nun anne babası Saniye İlyaz Kancıoğlu adına yaptırdığı okulun temel atma törenine katıldı. 

Özel Gereksinli çocuklar için yapılan okulun temel atma törenine Bakan Soylu’nun yanı sıra, Trabzon Valisi İsmail Astoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, İlçe Belediye Başkanları ve Hayırsever İş İnsanı Mehmet Ali Kancıoğlu katıldı. 

Temel atma töreninde ilk olarak Hayırsever İş İnsanı Kancıoğlu konuşurken ardından Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Süleyman Tomaç da bir konuşma yaptı. 

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ise, Sürmene’de okulların çoğunun hayırseverler tarafından yapıldığına dikkat çekerek, “Burada özel gereksinimli öğrencilerimiz için ilk ve orta derecede okulumuz için temel atacağız. Hayırseverlerimizden sırada bekleyenler var. Sürmeneli iş adamlarımız dışarda çalışıyor ama ilçelerdi hizmet ediyorlar” dedi. 

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Cora, Ayvazoğlu, Günnar ve Balta’da birer konuşma yaptı. 

Sonrasında ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu temel atma törenine katılanlara hitap etti. 

Vali Ustaoğlu, “Bugün burada çok özel ve anlamlı eğtim kurumumuzun temel atması için bir aradayız hayırsever iş adamı Mehmet Ali Kancıoğlu’nun rdahmetli anne babaları adına yaptıracağı bu eğitim kurumumuz inşallah bizim için çok özel ve anlamlı yeri olan yavrularımıza inşallah hizmet edecek” dedi. 

Temel Atma töreninde son olarak ise Bakan Soylu konuştu. Bakan Soylu, özetle şu ifadeleri kullandı: 

''Mehmet ali Kancıoğlu bey çok anlamlı bir adım attı. Hem sizi tebrik ediyoruz, kutluyoruz. Bu güzel işe vesile olan Süleyman Tomaç beylerde belirttiler. Ben genelde kendi içişleri bakanlığının veya daha önce yaptığım görevlerde açılış yapmak ve temel atmaktan imtina ederim. Ama hayır olunca koşarım. Türkiye’nin neresi olursa olsun. Hayır sahiplerin gönüllendirmek, onları takdir etmek lazım. Onları attıkları adım konusunda milletimiz ve toplum içinde farkındalık oluşturmak lazım''
''Sürmene hakikaten bu konuda ilçelerimiz içinde Trabzon şehrimiz içinde öncü bir rol oynar. Onun arkasında biraz Araklı gelir. Onun da hakkını yedirmemek lazım. Orada ve burada şahit oluyoruz. Şehirden çıkmış Türkiye’nin başka yerinde hayatını kazanmaya devam eden şehrini unutmamış buraya çok güzel hizmetlerde bulunmak isteyen yüce gönüllü insanlar var.  Hayır sahiplerinin yaptığı okullar için Sürmene’ye geldik.  Çok kısa süre içinde bitecek dedi Mehmet Ali bey.. Aynı zamanda bir kodlama okulunu da Aksu Mahallesinde yapıyoruz. Kodlama okulunu da gerçekleşirecekler. Allah razı olsun, hayırlarını kabul etsin”

Editör: TE Bilisim