Devam eden koronovirüs tedbirleri ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle bu yıl da anma törenini yapılamayacak olan Şükrü Güngör Köleoğlu Türk fındığının Dünyaya ihracatının artmasına büyük katkısı olan Oltan Gıda’nın Kenan Oltan ve Orhan Veli Oltan ile birlikte kuruluşunu yapmıştı.

1984 de kurulan ve Ferrero firmasına satıldığı 2013 yılına kadar Oltan Gıda firması, 2002 yılından itibaren de Türkiye fındık ihracatının ilk sırasında yer alarak rekotmenlik yapmıştı.

2005 yılında Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde Dünyanın fındık işleme alanındaki en büyük entegre fabrikasının kurulmasında da özellikle teknik kesimde görev üstlenen Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzon Ticaret Borsası’nda da 2009-2017 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştı.

Görev süresinde sektörde örnek olan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi ile bahçelerde yenilikçi sistemin de gelmesine öncülük eden Köleoğlu, aynı dönemde Fındıklı Ekmek, Trabzonspor’un Resmi Yiyeceği Fındık, Fındıkta Mekanik Kurutma sistemi gibi projelerinin hayata geçirilmesini sağlamıştı.

TOBB Tahkim Divanı ve TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu üyeliği de yapan Şükrü Güngör Köleoğlu vefat ettiğinde 65 yaşında idi.
 

Editör: TE Bilisim