Ortahisar İlçesinde devam eden dolmuş dönüşümü ile ilgili de konuşan Başkan Murat Zorluoğlu, dönüşümü gerçekleştirmeyen şoförlere uyarı niteliğinde mesajlar verdi. 

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası ile dönüşümün 2021 yılı sonuna kadar gerçekleşmesi yönünde varılan mutabakatı hatırlatan Başkan Murat Zorluoğlu, “Ortahisar ilçemizin dolmuş dönüşümü meselesi uzun zamandır gündemimizde olan ve belli aşamaya geldik. Pandeminin getirdiği zorluklar dönüşümün süresini uzattı. Elimizden geldiğince dolmuş esnafını zor durumda bırakmamak adına süreyi uzattık.  Ancak şimdi Şoförler Odamızla yaptığımız görüşmede 2021 sonu itibariyle bu dönüşümün tamamlanacağına karar verdik. Şoförler Odası da bu taahhütü verdi. 320 araç dönüştü.Yani 689 aracın 320 tanesi dönüşümü gerçekleştirdi. 90 araç alındı ve plaka takma hazırlığı devam ediyor. Esasında 410 araç dönüştü. Bu yarının epey geçildiği anlamına geliyor. Bize gelen bilgilerde vatandaşların yeni araçları tercih ettiği yönünde bilgi geliyor. Bu dönüşümün bu manada hızlanacağı anlamına geliyor” dedi. 

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA BU KARARI ALACAĞIZ

2021 yılı sonuna kadar dönüşmeyen araç kalırsa bunların trafiği çıkamayacağını kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Ancak 2021 yılı sonuna kadar dönüşmeyen araç kalırsa bunların 2021 yılından sonra trafiğe çıkması mümkün olmayacak. Dolaysıyla ben şoför esnafımıza, şoförler cemiyeti ile vardığımız mutabakat çerçevesinde sorumlulukları yerine getirmelerini ve dönüşümü gerçekleştirmelerini özellikle istirham ediyorum. Bu konuda sorun yaşamamaları için bu meseleyi çözmeleri gerektiğini ifade ediyorum. 2021 yılı sonrasında dönüşüm gerçekleştirecek olan esnafımız ilave ettiğimiz 2 koltuk için 20 bin TL ilave ücret ödemek zorunda kalacak. Önümüzdeki aylarda bu kararı alacağız. Sizlerin takdirine sunacağız. 2021 yılından sonra dönüşmek isteyen, bu dönüşümü o zamana bırakan şoför esnafı, bizim belediye olarak ücretsiz verilen koltuk başına 20 bin TL, düşünüyoruz. Toplamda 40 bin TL ödemek zorunda kalacak” dedi.
 

Editör: TE Bilisim