Trabzon Valisi Yücel Yavuz, TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun ve ekibini tebrik ederek, “Üretken ve girişimci bir dernek. Tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Şehir İçin Çok Önemli
 
TSGİAD 8. İftar programını Ramada Otel’de gerçekleştirdi. Programa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, CHP Milletvekili adayları, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İYİ Parti Trabzon İl Başkan Vekili Seher Melek, İYİ Parti Milletvekili adayları, STK Temsilcileri, TSGİAD Dernek Üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.  Programda TSGİAD Genel Sekreteri İntizam Seyda Durgun, dernek projelerini anlatan bir sunum gerçekleştirerek, Askeri Üs projesi, Eğitim Vadisi ve Trabzon Liman projelerini anlattı.
 
Dünya Pazarında Söz Sahibi Olmalıyız
 
Ardından kürsüye TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun çıktı. Başkan Olgun yaptığı konuşmada, “Sanayi ve girişimci iş adamları olarak daha güçlü Türkiye için sanayi ve tarımın desteklenerek dünya arenasında  söz sahibi olması gerekmektedir. Şöyle ki önümüzde bir Çin ekonomisi örneği bulunmaktadır. Türk insanı çalışkanlığı ve azmiyle bu sistemin iyi taraflarını alarak dünya pazarlarında daha fazla söz sahibi olabilir. Dünya pazarına sahip olmak için hükümetlerin destekleri şarttır.  Bunlar sanayiciye sağlanacak KDV ve vergi muafiyeti, düşük ÖTV, düşük SGK prim bedelleri, bedelsiz arsalar, orta uzun vadeli düşük oranlı krediler, hibeler ve de en önemlisi buraya dikkatinizi özellikle çekmek istiyorum Ekonomi ve sanayi bakanlığının bünyesi altında kurulacak yeni bir birimle dünya coğrafyasından yüksek miktarda ucuz hammadde temini yapılarak sanayicilerimize düşük bir bedelle verilmesidir” ifadelerini kullandı.
 
Girişimcilik Ruhu Var
 
Ardından konuşma yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz derneğin üretken bir dernek olduğunu belirterek, “TSGİAD üyeleriyle birlikte güzel işler üreten bir dernek. Ürettikleri projeler ve öneriler çok güzel. Şehrimiz için bir araya gelen işadamlarımızda girişimcilik ruhu var. Her biri memleketiyle dertlenen üyelerde oluşan bir dernek. Bu yönüyle kendilerine şehir adına teşekkür ediyorum. Bu projelere şehir olarak da herkesin destek olması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından TSGİAD yeni üyelerine plaket takdimi gerçekleştirildi.
Editör: TE Bilisim