Destek paketinde olmayan bir takım esnaf grubu peşin samimi kendilerine ulaştırdığı taleplerden söz eden Başkan Hacısalihoğlu Yaz döneminde kısıtlamalar sonrası bölgede ve şehrimizde bir turizm patlaması beklediklerini ifade etti. Başkan Hacısalihoğlu şunları söyledi: 

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Pandemiden en çok etkilenen sektörlerle ilgili açıkladığı destek paketleri kapsam içinde ki bir çok esnaf ve ticaret erbabını mutlu etmiştir.  Öncelikle bu manada teşekkürlerimizi sunmak isterim. Kapsam dışında kalan çok sayıda esnaf ve iş insanı bizlere ulaşarak sektörlerinin de destek kapsamı içine alınması gerektiğini ifade ettiler. Bize gelen tüm talepleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği merkezimize ilettik.  TOBB gelen bu talepler üzerine hepsini toplayıp ilgili birimlerle görüşme yapacak. Biz de mağdur olan esnafımız ve ticaret erbabı adına girişimlerimizi sürdürüyoruz

.'' Bir Haziran sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi turizim hareketliliğinin bölgede de canlanacağını ifade eden başkan Hacısalihoğlu doğal güzellikleri turistik yerleri tarihi bölgeleri ve turizim tesisleri ile Trabzon’un turizme hazır olduğunu bir çok bölgeden şehrimize talep olduğunu ülke normale döndüğünde Trabzon başta olmak üzere tüm çevre illerde bir turizim patlaması yaşanabileceğini belirterek; Pandemi döneminde Trabzon’daki turistik tesislerimiz her an açılabilecek şekilde işletmelerini tüm donanımlarıyla; özellikle hijyen kurallarına ağırlık göstererek hazır tuttu. Otellerimiz restorantlarımız bu manada turizm sezonuna hazır. 

Normalleşme sürecinin ardından inşallah sezon açıldığında turizm sektörü de canlanacaktır. Bu manada bir çok yabancı ülkeden talep almaktayız. Tam kapanma döneminde de üç adet uçak şehrimize iniş yaptı. Kapanma döneminde bile turistlerin aşırı ilgi duyup rağbet gösterdiği bölgemiz ve şehrimiz kısıtlama süreçleri sonrası sezonun açılmasıyla birlikte büyük bir canlılık yaşayacaktır. '' ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim