Çaykur Rizespor için Göztepe deplasmanı gerçek anlamda bir maçtan çok daha fazlasıydı. Tamam mı? Devam mıydı..

 Ligde kalmak adına tünelin içerisindeki küçük bir ışık gibiydi. Rizespor’da Göztepe’yi farklı mağlup ederek ışığını söndürmedi. Süper Lig’in geride kalan bölümünde 16 deplasman maçında sadece 4 beraberlik aldı Rizespor. Zaten bu da başarısızlığın ana nedeniydi. Süper Lig’deki 17’nci deplasman maçında İzmir’de ligden düşmesi kesinleşen Göztepe’nin konuğu oldu ve ilk deplasman galibiyetini aldı Rizespor.

Geride kalan 16 dış saha maçında 10 gol atıp 26 gol kalesinde gören Rizespor, İzmir’de adeta gol şov yaptı. Daha maçın maçında mağlup duruma düştükten sonra rakibinin kendi kalesine attığı golle beraberliği sağladıktan sonra Müthiş bir geri dönüş yaptı. Goller peş peşe geldi. Önce Cisse, ardından Gedson Fernandes attığı gollerle skoru 3-1’e taşıdı ve devreyi de önde kapadı. İkinci yarıya da hızlı başlayan Rizespor, gollerine devam etti. Rizespor’da sahanın yıldızı Gedson Fernandes ve Yusuf Sarı’ydı. Fernandes iki gol atarken Yusuf Sarı’da gollerin asistini yapan isim oldu.

 Rizesporlu futbolcular daha önce oynadıkları maçlarda yapamadıklarını yaptı dün İzmir’de. Bunu yapmakta çok geç kaldılar ama Rizespor için savaşmak isteyen hedefi olan oyunculara ihtiyaç vardı. Geç kalınan bu yarışta Fernandes ve Yusuf işlerini iyi yaptılar. Forma numarası ve isimden daha önemli olan formanın göğsündeki armadır. Bunun bilincinde en fazla olan isimlerde devre arasında alınan Yusuf Sarı ve Fernandes’ti. Değeri olan hiçbir şey hayatta mücadelesiz kazanılmaz. Rizesporlu futbolcular ligin geride kalan bölümünde söz ve eylem birliğini maalesef uygulayamadılar. Ama dün akşam ligden düşmesi kesinleşen rakibine bir düzineden fazla gol attı.

Göztepe karşısında maç boyunca net gol pozisyonları üretti. Ürettiği pozisyonların 7 tanesini filelere gönderdi. 16 deplasman maçında 10 gol atan bir takım bir maçta 7 tane attı. Dediğimiz gibi geç kalındı. Ama geç kalındıysa da tarihi bir galibiyet aldı. Geçen hafta sahasında Fenerbahçe’den 6 yedi. İzmir’de Göztepe’ye 7 tane attı. Rizespor’un ligde kalması için büyük bir mucize gerekli. Kalan 3 maçı da kazanacak. Gaziantep de kalan üç maçını kaybedecek. Zaten son maçta deplasmanda Gaziantep’le karşılaşacak. Bu da bir umut.