Düğün Sektörüne İlişkin Beklentiler ve Öngörüler

Dugun.com'un kurucusu Emek Kırbıyık, 2024 yılında 500 binin üzerinde düğün gerçekleşmesini beklediklerini ifade ederken, sektörde her yıl ortalama 1 milyon organizasyonun yapıldığını belirtiyor. Bu yıl en temel ihtiyaçlar için minimum fiyatlar şu şekilde belirlendi:

  • Düğün: 30 bin TL
  • Yemekli Düğün: 150 bin TL
  • Mobilya: 150 bin TL
  • Beyaz Eşya: 74 bin TL
  • Züccaciye: 45 bin TL

Düğün Sektöründe Yeni Trendler ve Değişen Harcamalar

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Odası Başkanı Adem Sönmez, 2024 sezonunun geçen yıla göre yüzde 30 ila 40 arasında büyüyeceğini öngörüyor. Özellikle kira artışlarının düğünlerin ertelenmesine neden olduğunu belirten Sönmez, yeni trendler arasında meyhane düğünleri, tekne düğünleri ve destinasyon düğünlerinin ön plana çıktığını vurguluyor.

Mobilya ve Ev Kredisi Sektöründe Beklentiler

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, sektörün seçim sonrasında ve düğün sezonuyla birlikte hareketlenmesini beklediklerini dile getirirken, mobilya fiyatlarının 2023'e göre yüzde 30 arttığını belirtiyor. Evlenen çiftlerin mobilya maliyetinin en az 150 bin TL olduğunu ifade ediyor.

Züccaciyede ve Ev Aletleri Sektöründe Canlanma Bekleniyor

EPDK'dan Akaryakıt Fiyatları İçin Tek Fiyat Kararı: VMax ve Vpro Farkı Sona Eriyor EPDK'dan Akaryakıt Fiyatları İçin Tek Fiyat Kararı: VMax ve Vpro Farkı Sona Eriyor

Züccaciyeciler Derneği tarafından yapılan açıklamada, deprem bölgesinde başlatılan kredinin sektöre can suyu olacağı ve önümüzdeki dönemde kredinin tüm Türkiye'yi kapsamasının beklendiği belirtiliyor. Ev ihtiyaçlarını karşılayan çeyiz paketlerinin minimum fiyatının 45 bin TL olduğu ifade ediliyor.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT