Trabzon’da Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Destek Yeniden Başladı
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Trabzon Üniversitesi kampüslerinde öğrenciler hafta içi her gün ücretsiz çorba ve ekmek ikramından yararlanabilecek. Bunun yanı sıra KTÜ Kanuni Kampüsü’nde bulunan ve geçtiğimiz yıl binlerce öğrencinin faydalandığı ücretsiz çamaşırhane de yeniden hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediyesi, yürütülen çalışmalarla öğrencilerin hem günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı hem de eğitim için geldikleri Trabzon’da kendilerini evlerinde hissetmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

İki Üniversitede Ücretsiz Çorba İkramı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen uygulama kapsamında KTÜ ve Trabzon Üniversitesi öğrencilerine hafta içi her gün ücretsiz çorba ve ekmek ikram ediliyor.
Trabzon Üniversitesi kampüsünde öğrenciler 09.00-12.00 saatleri arasında ücretsiz çorba ve ekmekten faydalanabiliyor. KTÜ kampüsünde ise sıcak çorba ikramı 16.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Rize İl Özel İdaresi'nin riskli binalarında yıkım başladı
Rize İl Özel İdaresi'nin riskli binalarında yıkım başladı
İçeriği Görüntüle

Öğrencilere yönelik destek yalnızca normal eğitim dönemleriyle sınırlı kalmıyor. Sınav dönemlerinde üniversite öğrencilerine simit ve peynir ikram edilerek yoğun sınav temposunda öğrencilere moral desteği sağlanıyor.

Ücretsiz Çamaşırhane Yeniden Açıldı
Öğrencilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı ve hijyen ihtiyaçlarına destek olmayı amaçlayan ücretsiz çamaşırhane hizmeti de yeni akademik dönemde yeniden başladı.
KTÜ Kanuni Kampüsü içerisinde hizmet veren ve geçen yıl binlerce üniversite öğrencisinin yararlandığı çamaşırhanede öğrenciler kıyafetlerini ücretsiz olarak yıkayıp kurutabiliyor.
Hizmetten faydalanmak isteyen öğrenciler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden randevu oluşturabiliyor. Böylece öğrencilerin çamaşır yıkama ve kurutma ihtiyaçlarını herhangi bir ücret ödemeden karşılayabilmelerine imkan sağlanıyor.

“Kendilerini Evlerinde Hissetmelerini İstiyoruz”
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, eğitim için Trabzon’u tercih eden gençlerin şehirde kendilerini evlerinde hissetmelerinin önemsendiği vurgulandı.
Açıklamada, “Üniversite öğrencilerimizin eğitim hayatlarını kolaylaştırmak ve onların her daim yanında olduğumuzu hissettirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimizin güne sıcak bir çorbayla başlamalarına vesile olmaktan ve onlara ev ortamını aratmayacak imkanlar sunmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca yeni akademik dönemin hayırlı olması temennisinde bulunarak tüm üniversite öğrencilerine eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Kaynak: Trabzon Büyükşehir Belediyesi