Trabzon’da Binlerce Çocuk Tekne Orucu ile Ramazan’ı Tanıdı

Trabzon’da Ramazan ayının manevi atmosferi çocuklarla buluşuyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 4-12 yaş grubuna yönelik düzenlenen Tekne Orucu etkinlikleri, yoğun katılımla sürüyor. Ortahisar ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi’ndeki Hacı Murat Tosun Camii’nde gerçekleştirilen son programda 780 çocuk bir araya geldi. Çocuklar hem eğlenceli etkinliklerle vakit geçirdi hem de Ramazan ayının anlam ve önemini öğrenme fırsatı buldu. Yetkililer, şimdiye kadar Tekne Orucu programlarına toplam 4 bin 660 çocuğun katıldığını açıkladı.

Whatsapp Image 2026 03 02 At 14.16.23 (1)

Ortahisar’da 780 Çocuk Tekne Orucu Heyecanı Yaşadı

Etkinlik, Trabzon’un Ortahisar ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan Hacı Murat Tosun Camii’nde düzenlendi. Programa katılan 780 çocuk, tekne orucu geleneğini deneyimleyerek Ramazan kültürüyle tanıştı.

Çocuklara yönelik hazırlanan programda Nasrettin Hoca hikayeleri anlatıldı, Karagöz ve Hacivat gölge oyunu sahnelendi. Etkinlik boyunca miniklerin heyecanı yüzlerinden okunurken, aileler de çocuklarının bu özel deneyimine eşlik etti. Program sonunda çocuklara iftarlık ikramlar yapılırken, günün anısına seccade, tespih ve kumbara hediye edildi.

Başkan Güler: 'Yaptığımız yatırımlar ile daha güzel günlere gideceğiz'
Başkan Güler: 'Yaptığımız yatırımlar ile daha güzel günlere gideceğiz'
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 03 02 At 14.16.24

4 Bin 660 Çocuk Tekne Orucu Etkinliklerine Katıldı

Programda konuşan Faruk Kanca, Tekne Orucu etkinliklerine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ramazan ayının manevi atmosferini çocuklarla birlikte yaşamanın kendileri için büyük mutluluk olduğunu belirten Kanca, şimdiye kadar 4 bin 660 çocuğun etkinliklere katıldığını açıkladı.

Kanca, tekne orucu uygulamasının çocuklara Ramazan’ı sevdirmek açısından önemli bir gelenek olduğunu vurguladı. Küçük yaşlardan itibaren oruç bilinci kazandırmanın, manevi değerlerin aktarımı açısından anlam taşıdığına dikkat çekti.

Whatsapp Image 2026 03 02 At 14.16.22 (1)

Etkinlikler İlçelerde Devam Edecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Tekne Orucu programlarının Ramazan boyunca şehrin farklı ilçelerinde süreceği bildirildi. Etkinliklerin ilk olarak Köprübaşı ilçesinde başladığını belirten yetkililer, Vakfıkebir, Arsin, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Maçka ve Ortahisar’da da yoğun katılımla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Tekne Orucu etkinlikleri sayesinde çocuklar hem eğleniyor hem de Ramazan ayının paylaşma, sabır ve dayanışma ruhunu öğreniyor. Büyükşehir yetkilileri, programların diğer ilçelerde de düzenlenerek daha fazla çocuğa ulaşılacağını belirtti.

Trabzon’da binlerce çocuğun katıldığı Tekne Orucu etkinlikleri, Ramazan ayının manevi havasını küçük yaşlardan itibaren hissettirmeyi amaçlıyor. Siz de bu etkinlikler hakkında düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Kaynak: TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ