Yapılan açıklamada “Trabzon Yomra ilçesi  Kaşüstü mevkisinde  bulunan Köleoğlu iş merkezi kat 2 ve  209 Numaradaki muayenehanesinde bir araya geldiğimiz Çağılcı ile TV için özelde bir söyleşi yaptık.” Dediler.

HİCRET’E GALA

Akçaabat kaymakamı Ramazan Kurt yemez, CHP Trabzon il başkanı Mustafa Bak, Akçaabat Belediye başkanı Osman Nuri Ekim,Trabzon Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri Gürhan Üçüncü, eski belediye başkanı Şefik Türkmen Akçaabat’ta vakfı başkanı Yaşar Erbaşaran’ın Hazırlattığı hicret adlı belgeselin galasına katılarak destek verdiler.

GÖÇ İDARESİNEATAMA

Trabzon İl Göç İdaresi Müdürlüğüne atanan Serap Aydın, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’a Nezaket ziyaretinde bulundu.

T R A B Z O N-2

TRABZON’DA SİYASET KIZIŞIYOR

Artık son kararlar açıklanıyor adaylar belirleniyor. Ocak ayı sonuna kadar ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da ada belediye başkan adayları kesinleşmiş olacak.219 yerel seçimlerinde büyük bir başarı sağlayan AK Parti bakalım Trabzon’da aynı başarısını koruyacak mı? AK Parti hem Büyükşehir hem de Ortahisar’da rekor oy peşinde olacak. İlçelerde sıkıntı yaşayan AK Parti’nin en büyük korkusu aday-adayların fazla olduğu ilçelerde kırgınlık ve küskünlük yaşayıp yaşamayacağı.

Bunun önlemini alma noktasında kısa samanda hamleler yapması beklenen AK Parti’nin Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla miting yapacağı da belirtiliyor. CHP’de ise gözler Ortahisar’da olacak. Eski vekil Ahmet Kaya ile Ortahisar Belediyesi başkanlık noktasında hayli iddialı bir konumda olan  CHPAkçaabat-Maçka-Beşikdüzü ve Tonya adaylarını da belirledi. Bakalım Büyükşehir ve diğer ilçelerde CHP nasıl hamle yapacak hangi adaylarla seçime girecek?

KOCATEPE KENDİNDEN EMİN

AK Parti Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe geçen hafta Artvin’den seçim startını vererek çalışmalara başladı.2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını CHP’ye kaptıran Kocatepe hem geçmiş dönemin yanlışlarını ve eksiklerini sorguluyor hem de gelecek döneme dair sağlıklı planlamalar yapıyor. Kocatepe işi sıkı tutuyor anlayacağımız. AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik başta olmak üzere eski vekiller il teşkilatları kadın ve gençlik kolları  ve MHP Artvin İl Başkanlığı ise Kocatepe’ye tam destek noktasında tam saha çalışma çalışmalarını sürdürüyor.

K O C A T E P E

TAKA’ya konuşan Mehmet Kocatepe Artvin’de yerel hizmetlerin çok büyük bir tahribat yaşadığını belirterek “Hükümetimizin onca yatırımı onca desteği sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı özel ilgi ve sahiplenmesine rağmen Artvin Belediyemiz 5 yıl taş üstüne aş koymamış. Artvin halkı bunu hak etmiyor. Artvin’in yarınları ve geleceği için 1 Nisan’da yeniden iş başı yapmaya hep beraber hazırız. Seçimleri kazanacak güçteyim vatandaşımıza güvenimiz tamdır” dedi.

ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR GENÇ’E BAŞARILAR

Trabzon Bayburt Yardımlaşma ve Kültür Derneği  Başkanı Sadettin Okay’, Trabzon  Gümüşhaneliler Derneği  Başkanı Mürteza Eroğlu,  Trabzon Giresunlular Derneği  Başkanı Cemil Alpaslan ve Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi’nin bir araya gelerek oluşturdukları Trabzon Hemşeri Dernekleri Platformu yerel seçimler öncesi bütün siyasi partililerin Trabzon’da Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkan adayları ile bir-araya gelmeye devam ediyor.

Platformun tek amacı hasta yakınlarına yönelik Trabzon’da refakatçi konuk evi açılması yönünde. Komşu illerden Trabzon’a gelen hasta yakınlarının perişan olduğunu belirten dernek başkanları hasta yakınları tesisinin bu şehir için artık olmazsa olmaz zorunlu ihtiyacı dediler. Trabzon’daki hemşeri dernek başkanları Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ottahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e başarılar dilerken görevi süresi boyunca kendilerine her türlü kolaylığı sağlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na da teşekkür ettiler.

VALİ BAYDAŞ AĞIRLADI

"Misafiriniz Var" projesi kapsamında Rize genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ev ziyaretlerinde Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Vali İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş’ın konuğu oldu. Ziyarette AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Daire Başkanı Eda Doğankaya, Şube Müdürü Resul Kul, Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Muharrem Dindar, Kurtuluş İlkokulu Müdürü Handan Yenigün bulundu.

B A Y D A Ş

AĞIRALİOĞLU’NDAN KAYMAKAMA DESTEK

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Kaymakam Burak Akeller’in, cuma namazı için gittiği camide imam M.K.'yı mikrofonla darbettiği iddiasına ilişkin Valilik tarafından soruşturma başlatıldı. Eski Milletvekili Trabzonlu Yavuz Ağıralioğlu, Kaymakam Burak Akeller’e destek verdi. Ağıralioğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Aziz şehitlerimizi, Cuma hutbesinde "bilerek unutan" yahut kasıtlı olarak yok sayan bir "imam"ın arkasında namaz bile kılınmaz.

A Ğ I R A L İ O Ğ L U-4

Şehitlerimiz ile ilgili hassayetimizi, bu "unutkan imam"a hatırlatan ve hutbede okunmasını sağlayan Kulp Kaymakamımızı yürekten kutluyorum. Devletimizin bir mülki idare amirini, vazifesini yapan evlâtlarımızı, hiçbir iftiraya yahut sistemli saldırıya kurban veremeyiz. Vazifesini yapan evlâtlarımız, eğer hukuk dışına çıkmışlarsa da kanun var, nizam var. Zaten konu hakkında soruşturma da Valilikçe başlatılmış. Devlet, suç işlendiyse gereğini yapar. Ancak terör destekçilerinin sosyal medyadaki goygoyuna kapılıp da kimse anlamadan, dinlemeden bir yargılama yapmasın ve genç, idealist bir evlâdına kıymasın.”

Editör: Doğukan ÖZKURT