Mesleğin Son Temsilcilerinden Biri

Aydın, "Hobi olarak başladım ve şimdiye kadar bu işten iyi de gelir elde ediyorum. Çarşamba'da benim gibi şekerlik, çiçeklik, vazo gibi çeşitler yapan başka kimse yok. İşimi çok seviyorum," diye konuştu. Karadeniz Bölgesi'nin dört bir yanından müşteri çeken Aydın, genç neslin bu tür el sanatlarına ilgi göstermemesinden yakınıyor. Deneyimli usta, birkaç kez çırak yetiştirmeye çalışmasına rağmen başarılı olamadığını, gençlerin işe yeterince önem vermediğini belirtti.

El Sanatlarının Değeri ve Zorlukları

Aydın, "Bizden sonra bu mesleği devam ettirecek kimse yok gibi. Mesleğimizin son ustasıyız. Çıraklarım maalesef makas tutmayı bile beceremedi. Bu işte başarılı olmak için gerçekten işin aşığı olmanız gerekiyor," dedi ve ekledi: "Bu işi bana kimse öğretmedi, kendi çabamla öğrendim."

Trabzon'un Of İlçesinde Kurşun Yağmuru: Şehir Teksas’a Döndü! Trabzon'un Of İlçesinde Kurşun Yağmuru: Şehir Teksas’a Döndü!

Ahmet Aydın’ın özenle hazırladığı sepetler, el sanatları kültürüne değerli bir katkı sunarken, onun bu tutkusu bölgedeki vatandaşlar tarafından da büyük takdir topluyor. Plastik malzemeden yapılan bu el emeği ürünler, 30 ile 250 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor ve alıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Ahmet Aydın, geleneksel el sanatlarını sürdürme ve yeni nesillere aktarma konusunda umutlu olmasa da, kendi çabalarıyla bu sanatı yaşatmaya devam ediyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU