Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi’nin Bağımsız Belediye Başkan adayı Zekeriya Karaçngel seçimden önceki son mesajlarını TAKA Gazetesine verdi. Karaçengel ile yaptığımız söyleşinin özetini birlikte okuyalım:

TAKA: Nasıl bir Çarşıbaşı hayaliniz var?

 Karaçengel (1)

KARAÇENGEL: Şehirleşme alt yapısını tamamlamış butik, şirin, cazibesi olan,albenisi kuvvetli, insanların yaşamak için tercih edebileceği bir şehir, tatillerini geçirebilecekleri bir şehir, güvenli huzurlu estetik bir şehir hayalimiz var. Ekonomik yönden gelişmiş,sosyal ve kültürel yönden gelişmiş, kadınlarımızın gençlerimizin taleplerini azami ölçüde tamamlanmış,turistik yönden cazibe merkezi olmayı başarmış, keşanı ve fındığı dünya markası yapabilmiş bir Çarşıbaşı hayalimiz var.

Dahada önemlisi gelecek nesillere her yönüyle daha güzel bir şehir devretme hayalimiz var.

 

ŞEFFAFLIK İLK SIRADA

TAKA: Nasıl bir belediyecilik anlayışınız olacak?

KARAÇENGEL: Şeffaf sorgulanabilir hesap veren bir belediyecilik anlayışımız olacak. İlçemizin bütün değerlerini toplumun bütün katmanlarını yönetimin içerisine katan bir anlayışımız olacak. Halkımıza hizmet her daim önceliğimiz olacak. Sosyal bir belediyecilik düsturuyla sosyal ve kültürel bütün etkinlikler desteklenecek. Halkıyla kavgalı değil, halkıyla barışık iç içe saygı sevgi hoşgörüyü öne çıkaran bir anlayışımız olacak. Halkımızla bir bütün olarak ilçemizi beraber yöneteceğiz.

 

ŞANTİYE ŞEFİ

TAKA: Nasıl bir belediye başkanı olacaksınız?

 Karaçengel (4)

KARAÇENGEL: Öncelikle sunu belirteyim şantiye şefliği yapan bir belediye başkanı olmayacağız.

Yalnız vatandaşlarımızın bu alandaki taleplerini karşılamak için yani betonlama asfaltlama yol bakım onarım gibi hizmetlerini karşılamak için bir sistem kuracağız. Şantiyemizin kapsamını genişleterek başkan adına yetkilendireceğimiz personelimizle vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Vatandaşlarımız belediye başkanını kum çakıl greyder için aramayacak kuracağımız sisten içerisinde işini çözecek.

Şayet vatandaşımızın işi çözülmezse bizi arayacak bizde hesabını sorup gereğini yapacağız. Biz ilçemiz adına daha ciddi projelerinin takipçisi olacağız. Enerjimizin mesaimizin büyük kısmını vizyon ve ihtiyaç olan bu projelerin gerçekleşmesi için harcayacağız. Makamın gerçek sahibinin millet olduğu bilinci ile hareket edeceğiz. Milletin temsilcisi olarak orada görev aldığımızı unutmayacağız. Adil adaletli olacağız bu ülkemizden asla taviz vermeyeceğiz. Hatırlı insanların değil Allah'ın Hatırını dikkate alacağız. İşlerimizde Allah korkusunu Allah rızalığını ön plana çıkaracağız. Her daim sivil toplum kuruluşları, esnaflarımızla muhtarlarımızla gençlerimizle yaşlılarımızla kadınlarımızla ilçemizin güç dengeleriyle her daim istişare halinde olacağız.

İLK BAĞIMSIZ BEN DEĞİLİM

 TAKA: Bağımsız bir belediye başkanı olarak hizmet verebilecek misiniz?

KARAÇENGEL: Elbette vereceğiz. Vermememiz için hiçbir neden yok. Siz yeter ki hizmet etme niyetinde olun. Ülkemizin siyasi tarihine baktığımızda bağımsız belediye başkanı olarak kendi şehirlerine güzel hizmetler yapmış belediye başkanları olduğunu görürüz. Biz ilçemizin gelişmesine kalkınmasına tanıtımına katkı sunacak projeler geliştirip ilgili makamlara sunduğumuzda bunlar bakanlıklarımız veya Avrupa Birliği fonları olabilir hepsinden destek alacağımızdan şüphemiz yoktur. Bütün mesele halisane bir niyetle ilçemize hizmet etmek olsun meramı olan tekeden süt sağar. Bunu elbirliği işbirliği ile halkımızla beraber başaracağız. Biz kendimize güveniyoruz halkımızda bize güvensin gerisi teferruat.

SEÇMENLE KARAR VERİRİM

TAKA: Seçimi kazanırsanız Ak partiye geçecek misiniz?

 1-130

KARAÇENGEL: Her ne kadar Ak parti kurucusu olsamda 10 yıl ilçe başkanlığı yapmış olsam da son 5 yıl Trabzon büyükşehir meclis üyeliği yapmış olsam da malumunuz olduğu üzere biz bu seçime bağımsız belediye başkanı olarak giriyoruz. Seçmenimiz bize inanıp bize güvenip sandıkta tercihini bizden yana kullanıp bizi belediye başkanı seçtiğinde bağımsız belediye başkanı olarak seçmiş olacak. Hal böyle olunca bizde yolumuza bağımsız Belediye başkanı olarak devam ederiz. Ancak ilçenin siyasi konjonktür, ilçenin şartları bizi bir yer değişikliğine getirirse bu durumu oy veren seçmen kitlesiyle istişare ederek ortak bir karar vererek ne yapılması gerekirse onu yaparız. Yani başına buyruk bir tavrımız olmayacaktır. Bu hususta seçmenimiz nasıl uygun görürse bizde ona göre hareket ederiz.

DOĞALGAZ ÖNCELİĞİMİZ

TAKA: Seçilirseniz hizmetlerinizi öncelik derecesine göre sıralayabilir misiniz?

 Karaçengel (3)

KARAÇENGEL: Altyapısındaki eksiklerini tamamlayarak doğalgaz projemizi hızlandırıp ilçemize doğalgazı kazandıracağız. İstihdama katkı sunmak için küçük organize sanayi sitesini en kısa sürede ilgililerle işbirliği dâhilinde başlatacağız. Hem turizm hem istihdam açısından önemli saydığımız otel ve tatil köyü projelerimizi hızlandıracağız. Özellikle kadınlarımıza mahsus özel bir plaj yapacağız. Alternatif plajlar yapacağız. Balıkçılığın başkenti ilçemize daha kapsamlı bir liman kazandırılması için ilgili bakanlıkla projemizi uygulayacağız. Çarşıbaşı Yavuz Yeniköy grup yolunun 3.etap kısmının tamamlanması bu grup yolunun şehirlerarası yol ile olan bağlantısının düzenlenmesi projesi

Sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarımız olacaktır. Yayla yollarının bakım onarım beton asfalt çalışmalarımız olacaktır. Yaylalarımızdaki elektrik ve yayla sınır sorunlarının çözümü için çalışmalarımız olacaktır. Modern bir otogar çalışmamız olacaktır. Çocuklarımız için kreş gençlerimiz için gençlik merkezi kadınlarımız için spor kompleksi çalışmamız olacak. Bütün spor branşları altyapıları ile beraber desteklenecektir.

HALKIN SESİNİ DİNLEDİM

TAKA: Niye bağımsız aday oldunuz?

KARAÇENGEL: Son dönemde İlçemizin getirildiği siyasi konjektör gereği bizde bağımsız aday olarak yolumuza devam etmek zorunda kaldık. Cumhur ittifakının adayının açıklanmasından sonra oluşan tepki ile beraber şahsımıza da bağımsız aday ol yoluna devam et baskısına kulak tıkamayı dikkate almamayı doğru bulmayıp bu taleplere önderlik bayraktarlık yapmak üzere aday olduk.

İttifak adayın tanınmayışı, kendisinin ilçeyi tanımayışı, ithal bir aday oluşu, kendisine oy dahi veremeyecek oluşu, dayatma bir aday oluşu, mevcut belediye başkanının zorlamasıyla aday yapılması ve eniştesi olması Çarşıbaşı halkının içine sinmemiştir. Bu durumu kendilerine bir dayatma olduğunu seçmenle alay edildiğini halkın iradesinin yok sayıldığı bir karar olarak gören ve bu durumu kabullenmeyen seçmenlerimizin destekleriyle bağımsız aday olmaya karar verdik hakkımızda hayırlı olur inşallah.

 

1 NİSAN’DA BERABERİZ

 TAKA: Sayın başkan son sorumuz olsun. Pazar günkü seçim için neler söyleyeceksiniz?

 Karaçengel (5)

KARAÇENGEL: Öncelikli huzurlu bir seçim olmasını diliyoruz. Vatanımıza milletimiz ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tabi bizim seçim ile ilgili bir derdimiz yok. Çok şükür vatandaşların teveccühü bunu net bir şekilde gösteriyor. Zaten beni ayağa kaldıran da halkımız oldu. Onların vereceği karara herkesin saygılı olması gerekiyor. Allah izin verirse 1 Nisan’da bütün Çarşıbaşılı vatandaşlarımla belediyede bir araya geleceğiz. Çünkü orası vatandaşın yeri. Hep birlikte yöneteceğiz ve ilçemizin geleceği adına hayırlı işlere imza atacağız inşallah.