Mavi, geçtiğimiz yıl özel sektör çay firmalarının ÇAYKUR'a yakın fiyatlardan çay almasının bazı üreticileri etkilediğini ve bu yıl da aynı durumun yaşanabileceğini dile getirdi. Üreticileri çay bahçelerine girerek yapmaları gereken budama işlemlerini gerçekleştirmeye çağıran Mavi, aksi takdirde özel sektörün fiyatları istediği gibi belirleyebileceğini ifade etti.

DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız

Çay üreticilerinin hava şartlarının uygun olmasından dolayı çay hasadına erken başladığını belirten Mavi, geçtiğimiz yıl yüksek olan çay toplama yevmiyeleri sebebiyle vatandaşların kendi çaylarını kendilerinin topladığını ve bu yıl da aynı durumun yaşanabileceğini dile getirdi.

Mavi ayrıca, çay hasadında hava şartlarının belirleyici olacağını ve eğer çaylar eşit şekilde gelirse çay alım yerlerinde izdiham olabileceğinden endişe ettiklerini belirtti. Özel sektör çay firmalarının geçtiğimiz yılın fiyatlarından esinlenerek bu yıl budama yapmayan veya az budama yapan üreticilere seslenen Mavi, üreticilerin budama zorunluluğundaki tüm çaylıklarını budamalarını ve çaylarını ÇAYKUR'a satmalarını tavsiye etti.

Son olarak Mavi, üreticilerin duyarlı olmalarını ve çay hasadına erken başlamalarını önererek, izdiham yaşanmaması ve çay fiyatlarının düşmemesi için çabayı artırmaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ