ÇAYKUR Genel Müdürü Alim, Palut'a çay toplamanın inceliklerini gösterdi. Palut ise ilk kez çay toplamanın heyecanını yaşarken, deneyimlerini şu sözlerle paylaştı: "2024 sezonunun başlangıcında çay toplamak önemli ve keyifliydi. Çayın ülkemize gelişinin 100. yılı, son derece anlamlı bir yıl. Yaklaşık 8 aydır Rize'deyim ve çayın bölge için ne demek olduğunun farkındayım. İnşallah bereketli bir yıl olur."

Türk çayının kalitesine değinen Palut, "Son derece doğal, üzerine kar yağan dünyadaki tek çay. Katkısız, içimi keyifli çay. Rize'de çay içmeye alışınca, başka yerlerde çay içmek aynı keyfi vermiyor. Son derece kaliteli ve içimi güzel," diye konuştu.

ÇAYKUR, Beyaz Çayın Tomurcuk Çay Alış Fiyatını Açıkladı: 4 Bin TL ÇAYKUR, Beyaz Çayın Tomurcuk Çay Alış Fiyatını Açıkladı: 4 Bin TL

İlk kez çay toplamanın heyecanını yaşayan Palut, "Yeşillikler arasında bahçede olmak çok keyifli ve insanın stresini alan bir durum. Her iş stresli ve bizim işimiz de öyle. Dışarıdan gördüğüm çay toplama bana daha zor ve karmaşık geliyordu ama bahçeye girdiğimiz zaman yapılabilir ve pratik olduğunu gördüm. Güzel bir deneyimdi," dedi.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, İlhan Palut'a yaş çay sezonu programına katıldığı ve çay hasadı yaptığı için teşekkür etti. Tüm üreticilere bereketli bir sezon dileyen Alim, "2024 yaş çay sezonunun üretici ve sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorum," dedi.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak