Djbjfbfjkb

Çebi, “Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan şehrimizin değeri, Trabzon ve Trabzonspor sevdalısı, iş insanı merhum İbrahim Usta’nın kabrini ziyaret ederek, dua okuduk. Rabbim mekânını cennet eylesin” dedi.

GÜNDEM TAKA’DA

TAKA Gazetesi ve www. takagazete.com.tr internet sitesi kaliteli haberciliği ile Trabzon ve bölge gündeminin nabzını tutuyor. Özel haberleri, tasarımları ile Trabzon halkı da gündemi TAKA Gazetesinden takip ediyor. Fotoğrafı dün bir çay ocağının önünde muhabirimiz Bahattin Baştürk çekti. Bir vatandaş çayını almış, TAKA Gazetesi’nin haberleri ile bölgeyi takip ediyor.

Şiran’ı Kutladı Şiran’ı Kutladı

KURT NEDEN KAYBETTİ?

Trabzon’un Tonya ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde Mevcut belediye başkanı ve AK Parti’nin adayı Osman  Beşel, 3 bin 967, bağımsız aday Veysel Kurt ise 3 bin 742 oy aldı. Arada 225 oy farkı vardı. Tonya’da özellikle kırsal mahallerde yaşayan kadınların, ‘Bizim Veysel’ lakaplı Veysel Kurt’a oy atmak istediği, pusulada yanlışlıkla Bağımsız Türkiye Partisi’ne oy kullanıldığı iddia edildi. Bağımsız Türkiye Partisi adayı Yıldıray yıldırım ise 207 oy aldı. 2019 yerel seçimlerinde ise Bağısız Türkiye Partisi 48 oy aldı. Aradaki oy artışına dikkat çeken Tonya’dan bir vatandaş, “Bağımsız Türkiye Partisi’nin ilçemizde bu kadar oy alma ihtimali yok. Bağımsız Türkiye Partisi’ne bizim mahalleden 10 tane oy çıkmazdı bu seçimde 50 oy çıktı. Veysel Kurt’a oy vermek isteyenler ‘Bağımsız’ ibaresini görünce yanlışlıkla Bağımsız Türkiye Partisi’ne oy kullandı” dedi.


BİLGİN'E ZİYARET

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı üyeleri, Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin son durumu da değerlendirildi. Başkan Bilgin, "Yatırım Adası projesi Trabzon'un geleceğidir" dedi. Ziyarette başta turizm ve sanayi olmak üzere yapılabilecek çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Yatırım Adası Endüstri Bölgesi projesinin geldiği aşama konusunda bilgi verdi. Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, "Yatırım Adası sadece Arsin'in değil Trabzon'un geleceği demektir" ifadesini kullandı.


ERDOĞAN’DAN VALİYE ZİYARET

Turizm Haftası dolayısı ile Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ziyaret etti. Vali Yıldırım’la kentin turizmi ile ilgili bir süre sohbet eden Erdoğan, turizm sezonu ile ilgili de kısa bir brifing sundu.

100 YILLIK GURUR

Trabzon Ticaret Lisesi 100. Yaşına ulaştı. 1924 yılında eğitim öğretime başlayan Ticaret Lisesi bu sene 100. Yılına ulaştı. Ticaret Lisesi mezunları Mali Müşavir Salih Aladağ ile emekli öğretmen Ekrem Şahin gazetemizi ziyaret ederek, 100. Yıl etkinlikleri davetiyesini takdim etti. ‘Trabzon Ticaret Mektebi’ temalı fotoğraf sergisi yarın 17.00’de Mimarlar Odası bahçesinde açılacak. Bu sergi mutlaka gezilmeli.

GENEL RAPOR OKUNDU

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, belediye meclisinde okunan 2023 yılı faaliyet raporuna eleştirilerde bulunan CHP sözcüsü Mustafa Çankaya’nın eleştirilerine yanıt verdi.

 Başkan Osman Nuri Ekim, mecliste yaptığı konuşmada, isteyen her meclis üyesinin mahallelere yapılan tüm çalışmaların en ince detayına kadar mevcut olduğunu ve ince detaylara ulaşmanın zor olmadığını söyledi. Başkan Ekim “Burada anlatılmak istenen genel bir rapordur. İnce ve detay kısımlarını, hangi mahallede ne kadar asfalt ve mıcır döküldüğü mevcuttur” dedi.

GENÇ’İ KUTLADILAR

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Metin Genç’i il başkanı Sezgin mumcu ve il başkan yardımcıları Kadem Çakıroğlu ile Numan Yardım ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sundular.

AMASYA’DAN ZİYARET

Amasya Üniversitesi eğitim fakültesi öğretim üyesi, Akçaabatlı Prof. Dr. İlker Kösterelioğlu, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran’ı ziyaret etti. Erbaşaran’ı sahibi olduğu Aytemiz Erbaşaran Petrol’de ziyaret ederek, çay içip sohbet ettiler. Misafiri ile yakından ilgilenen Erbaşaran, “Bizleri ziyaret ederek çay içip sohbet ettik kendilerine teşekkür ederiz böyle kıymetli Akçaabatlı hemşerilerimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Editör: Ayşe Sancak