Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda kaçak suçlulara geçit verilmediğini vurgulayarak şu bilgileri paylaştı:

"Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki, firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Yakalanan şahısların kaç yıldır arandığı: 0-5 yıldır aranmakta olan 2.820 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 14 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 8 şahıs yakalandı. Yakalanan şahısların hangi suçlardan arandığı: Hırsızlıktan 199, Dolandırıcılıktan 132, Yağmadan 65, Adam Öldürmeden 38, Cinsel Suçlardan 35, Narkotik Suçlardan 480, Terörden 43, KOM (Kaçakçılık, Organize) 334 şahıs başta olmak üzere diğer suçlardan yakalananlarla birlikte toplam 2.842 şahıs “Çember-9” Operasyonlarında yakalandı."

Yerlikaya, operasyonları yöneten valilere, kaymakamlara, il jandarma komutanlarına, il emniyet müdürlerine, sahil güvenliğe ve operasyonlara katılan polis ve jandarma ekiplerine teşekkür ederken, "Allah ayağınıza taş değirmesin. Arananları yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Ayşe Sancak