Turan,  "Maçka için çalışıyoruz. Maçka'yı kendi haline bırakma zamanı artık bitti. Maçka'yı ayağa kaldırmamız gerekiyor. Ben ve arkadaşlarım bu koltuğun ne anlama geldiğini biliyoruz. Maçka'da değişmesi gereken birçok şey var. 

Biz ve ekibimiz, bu değişime en hazır kişileriz. Maçka'yı Trabzon ve Türkiye'de örnek bir ilçe haline getireceğiz. Biz oylarımızı verdiğimiz kişiyi sorgulamıyoruz, verdiği sözlerin hesabını sormuyoruz. Yönetenler burayı düşünmüyor. Seçimlerde yine Recep Tayyip Erdoğan'a oy verecekler düşüncesiyle devam ediyorlar. Bu düşünce Maçka'ya ve size ihanettir. Halkından kopuk, halkını dinlemeyen bir belediye iş yapamaz. 

Biz sosyal belediye, halkçı belediye, halkın parasını halka harcayan bir belediye diyoruz. Neden Maçka turizm sektöründe öne çıkmadı? Turizmde hiçbir markamız yok. Sümela Manastırı'mız var ama turizmde öne çıkmıyoruz. Dünyada herkes turizme yatırım yaparken biz Sümela'yı 5 yıl kapattık. Açıldığında giriş ücretini kişi başı 400-500 TL olarak belirledik. Uzungöl ve çevre illerin turizm yerlerine baktığımızda doluluk oranları fazla, biz bunu neden başaramıyoruz? Maçka'da turizm ve Sümela için projelerimiz var. Maçka'ya yapacağımız turizm çalışmalarıyla esnafımızı kalkındıracağız." dedi.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Doğukan ÖZKURT