Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Suiçmez, Hazine ve Maliye Bakanlığının Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri üzerinden esnafa verdiği kredilerin faiz oranlarının artırıldığını ifade etti. Esnafın zor koşullar altında yaşamını sürdürdüğünü vurgulayan Suiçmez, "Bırakın kredi faizlerinin artırılmasını, devletten kendilerine ekonomik yönden teşvik verilmesini beklerken; tam tersi bir muameleyle karşı karşıya kaldılar." diye konuştu.

Çarşıbaşı MHP İlçe Yönetiminden Önemli Açıklamalar Çarşıbaşı MHP İlçe Yönetiminden Önemli Açıklamalar

AK Parti Yozgat Milletvekili ve TESKOMB Başkanı Abdulkadir Akgül'ün, faizlerin bir yıldır yükseltilmediği için artırıldığına ve bunun cüzi bir miktarda tutulduğuna yönelik açıklamasını eleştiren Suiçmez, "Kredi faizlerinin yükselmesinden sonra esnaftan binlerce telefon aldık. Sayın Akgül'ü, temsil ettiği esnaf ve sanatkarların çıkarları doğrultusunda açıklama yapmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Esnafın hayatta kalma mücadelesi verdiğini dile getiren Suiçmez, "İktidar işçinin, esnafın, sanatkarın, kadınların, emeklilerin yakasını bırakmalıdır; bir tasarruf yapacaksa önce kendisinden başlamalıdır." diye konuştu.

Editör: Birol Sancak