TBMM Kâtip Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, 8. Yargı Paketi ile Emeklilere, Taşeronlara ve Kamu avukatlarına haklarının teslim edilmesi gerektiğini söyledi. 
525C5E4C Db6C 49B7 Bf24 C2D4F76C1860

Kadına yönelik şiddet konusunda iktidara çağrıda bulunan Suiçmez, 8 Mart'ta alanlarda olacaklarını ve kadınların haklı taleplerini barışçıl bir ortamda dile getirmeleri gerektiğini belirtti.
910Bfb60 A4Cd 414C A973 8167C3B34097

Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar

 Suiçmez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden 8. Yargı Paketi'nin beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu söyledi. Suiçmez; “Geçici, Mevsimlik ve Çaykur işçileri kadro istiyor, Emekliler seyyanen zam istiyor. Taşeronda kalan ve kadro alamayan çalışanlar kadro bekliyor. Emeklilikte adalet arayanlar çözüm bekliyor. Kademeli emeklilik istiyorlar, sözleşmeli öğretmenler kadro, atanamayan öğretmenler atama bekliyor.  Staj ve çırak mağdurları, staj ve çıraklık süresinin SGK başlangıcı sayılmasını istiyor, esnaf ve çiftçiler, Bağ-Kur priminin 9000 günden 7200 güne düşürülmesini talep ediyorlar.” sözleriyle, vatandaşların sorunlarını çözecek hiçbir düzenlemenin 8. Yargı Paketi'nde olmadığını ifade etti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU