Ölümcül Virüs "GX_P2V" İle İlgili Detaylar

Çinli bilim insanları tarafından geliştirilen ölümcül virüs "GX_P2V", laboratuvar ortamında fareler üzerinde yüzde 100 öldürme oranına sahip olarak tasarlandı. Bu virüs, genetik olarak insanlara benzeyecek şekilde tasarlanmış farelerin beyinlerini hedef alıyor.

Farelerde Gözlemlenen Belirtiler

Araştırmacılar, farelerin enfeksiyondan sonraki beş gün içinde kilo kaybı, uyuşukluk ve gözlerinin beyaza dönmesi gibi belirtiler gösterdiğini belirtti. Fareler, enfekte olduktan sadece sekiz gün sonra öldü. Bilim insanları, virüsün fareleri bu kadar hızlı öldürmesine şaşkınlıkla karşıladı.

Virüsün Vücutta Yarattığı Etkiler

Bilim insanları, ölen farelerin vücutlarını analiz ettikten sonra virüsün akciğerlere, kemiklere, gözlere, soluk borusuna ve beyine bulaştığını tespit etti. Virüs kaynaklı beyin enfeksiyonu hayvanları öldürecek kadar şiddetliydi.

Virüsün "Sars-CoV-2" ile İlişkisi

Araştırma, virüsün "Sars-CoV-2" ile benzerlik gösterdiğini ve 2017 yılında Covid salgını öncesinde keşfedildiğini ortaya koydu. Bilim insanları, bu durumun "GX_P2V"nin insanlara yayılma riskini vurgulayarak SARS-CoV-2 ile ilişkili virüslerin patojenik mekanizmalarını anlamak için benzersiz bir model sağladığını ifade etti.

Domates ve Elmayı Kabuğuyla Tüketin: Sağlığınız İçin Önemli Faydaları Var! Domates ve Elmayı Kabuğuyla Tüketin: Sağlığınız İçin Önemli Faydaları Var!

Uzmanların İtirazları ve Endişeler

Uzmanlar, yapılan deneyin bilimsel açıdan anlamsız ve korkunç olduğunu belirterek, insanlaştırılmış fare türleri üzerinde rastgele virüs deneylerinin riskli olabileceği uyarısında bulundu.

Sonuç ve Çağrılar

Deney hakkında endişe duyan uzmanlar, bu çılgınlığın durdurulması gerektiğini vurgulayarak, benzer deneylerin riske neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
KAYANK/NTV

Editör: Ayşe Sancak