EVLADIM YETER Kİ OKUSUN

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Yeşiltepe Mahallesi'nde yaşayan Fatma Karahan, özel çocuğu Fettah Ramazan'ın eğitim hakkının elinden alındığını öne sürerek yetkililere seslendi. Fettah Ramazan'ın 3 sene eğitim aldığı Erdoğdu Özel Eğitim Uygulama Okulu'ndan bu sene uzaklaştırıldığını öne süren Karahan, "Çocuğumun eğitim hakkı elinden alınmasın" dedi. Karahan, tek derdi çocukları olduğunu ifade etti.

ÇOCUKLARA ADANAN ÖMÜR
Fettah Ramazan'ın bir buçuk yaşındayken babasını kaybettiğini kaydeden Karahan, "2015 yılında eşimi kaybettim. Çocuklarıma hem anne hem baba oldum. Okulda ilgilenmediler. Öğretmeni diğer çocuklarla ilgilendi. Benim çocuğumu kendi kaderine bıraktı. Elinden tutulsa çocuk ilişebilirdi. Oğlumun eğitim almasını istiyorum. Tüm kapılar bize kapandı. Çocuğun sıkıntısı kendine yetiyor. Üstüne bir de devletin öğretmen engeline takılıyor. Bu da aile olarak beni üzüyor. Oğlumun her zaman yanındayım. Anneyim. Evladım için akan dereleri durdururum. Okulda çocuğum kabullenilemiyor" diye konuştu.

Vali İhsan Selim Baydaş: "Yaşanan son afette can kaybının olmaması bizi rahatlatan en önemli motivasyon oldu"
Vali İhsan Selim Baydaş: "Yaşanan son afette can kaybının olmaması bizi rahatlatan en önemli motivasyon oldu"
İçeriği Görüntüle

İÇİM YANIYOR
Karahan, "Okulda çocuğum akşama kadar yalnız bırakıldı. İlgilenilmedi. Bana okuldan, 'Çocuk adapte olamıyor. Uyuyor' gibi bahanelerle okulda istenmedi. İlgilenmeyen çocuk tabii ki okur. Özel çocuğun yanında olunmasından yanayım. Eğitimi çok önemsiyorum. Çocuğum okusun istiyorum. Özel bir çocuk bazı şeyleri yapamayabilir. Bununla ilgilenilecek. Yapana kadar öğretilecek. İçim yanıyor. İçimin yangını duyulsun. Bir çocuğun eğitim hakkı elinden almasın. Çocuk sosyalleşmeyecek mi? Eve mi kapanacak?

Muhabir: AYTEKİN AKAY