Eğitim Sen’den Sert Açıklama Okuldaki Sorunlar Araştırılsın Çağrısı

Trabzon’da eğitim camiasını yakından ilgilendiren bir tartışma gündeme geldi. Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, Cudibey Ortaokulu’nda yaşandığı öne sürülen sorunlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Okuldaki yönetim süreci, çalışma ortamı ve idari işleyişe yönelik iddiaların kamuoyunda kaygı yarattığını belirten İkinci, yetkilileri göreve çağırdı.

Whatsapp Image 2026 04 25 At 12.23.01

Okulda yönetim ve işleyişe dair iddialar gündemde

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, sendikaya ulaşan başvurular ve saha gözlemleri doğrultusunda okulda çeşitli sorunların yaşandığı ileri sürüldü.

Açıklamada; yönetim zaafiyeti, çalışma barışının bozulması, liyakat ilkesinin göz ardı edilmesi ve eşitlik ilkesine aykırı uygulamaların bulunduğu iddia edildi. Ayrıca öğrenci ve velileri ekonomik açıdan zorlayan bazı yaklaşımların da gündemde olduğu belirtildi.

Soruşturma sürecine dikkat çekildi

Muhammet İkinci, okulda yürütülen idari soruşturmanın uzun süredir sonuçlandırılmadığını öne sürdü.

Üç ayı aşkın süredir devam eden sürecin neden tamamlanmadığının açıklanması gerektiğini belirten İkinci, bu durumun kamuoyunda soru işaretlerine neden olduğunu ifade etti. Soruşturmanın şeffaf ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılması gerektiği vurgulandı.

Whatsapp Image 2026 04 25 At 12.23.00 (2)

Veliler ve öğrenciler üzerindeki etkiler tartışılıyor

İddialar arasında, öğrenciler ve veliler üzerinde oluşan baskı ve belirsizlik ortamı da yer aldı. Okul ortamında yaşanan gelişmelerin eğitim sürecini doğrudan etkilediği belirtilirken, bu durumun kamu kurumlarına olan güveni zedeleyebileceği ifade edildi.

Açıklamada, eğitim ortamının güven, eşitlik ve şeffaflık temelinde yeniden yapılandırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Yetkililere açık çağrı yapıldı

Eğitim Sen Trabzon Şubesi, Trabzon Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve davet etti.

Sendika tarafından yapılan çağrıda şu talepler öne çıktı:

Samsun'da yol ve kaldırımlar yenileniyor
Samsun'da yol ve kaldırımlar yenileniyor
İçeriği Görüntüle
  • Okuldaki idari işleyişin tarafsız şekilde denetlenmesi

  • Liyakat esaslı yönetim anlayışının oluşturulması

  • Yaşanan sorunlara ilişkin şeffaf inceleme süreci yürütülmesi

  • Eğitim çalışanları arasında çalışma barışının sağlanması

Whatsapp Image 2026 04 25 At 12.23.00

Eğitimde eşitlik ve şeffaflık vurgusu

Muhammet İkinci, eğitim kurumlarının hukuka, eşitliğe ve kamusal yarara dayalı şekilde yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamada, eğitim hakkının parasız, eşit ve bilimsel bir hak olduğu vurgulanarak, bu ilkelerden uzaklaşılmaması gerektiği belirtildi. Sürecin takipçisi olunacağı ve kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceği kaydedildi.

Trabzon’da gündem oluşturan bu iddialar hakkında yetkili kurumlardan yapılacak açıklamalar merakla bekleniyor. Siz de bu konudaki görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Muhabir: AYŞE SANCAK