Erdoğan, 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslim edileceğini ve yıl sonuna kadar toplamda 200 bin evin hak sahiplerine teslim edilmiş olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca deprem sonrası yaşananları ve yardımları da anlatarak, Türk milletinin dayanışma örneği gösterdiğini vurguladı. Depremzedeler için yapılan çadır ve konteyner kurulumlarına da değindi ve Hatay'da bu tür geçici barınma alanlarının sayısının 57 bini aştığını belirtti.

Erdoğan, ayrıca altyapı çalışmalarına da değinerek, İller Bankası aracılığıyla mahalli yönetimlere 56 milyar TL'lik hibe desteği verildiğini ifade etti. Türkiye'nin bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda ilerlediğini ve ülkeyi dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasına dahil etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların yarın tatil olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı Milli Eğitim Bakanlığı, okulların yarın tatil olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı

Deprem sonrası yaşanan sıkıntılar ve eksikliklere rağmen birlik ve beraberlik içinde çalışarak Türkiye'nin daha da güçleneceğini vurgulayan Erdoğan, hakikati yalan üzerine inşa etmediklerini ve milli gücün önemini hatırlattı. Konuşmasının sonunda yeni konut sahiplerine hayırlı ve bereketli yaşamlar diledi.

TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak