Aydın, mesajında Diyanet İşleri Başkanlığının 3 Mart 1924 tarihinde 429 Sayılı Kanunla kurulduğunu ve görevinin "İslam Dininin itikat ve ibadet alanıyla ilgili işleri yürütmek ve dini kurumları idare etmek" olduğunu belirtti. Ayrıca, 1961 Anayasası'nda Anayasal bir kurum olarak düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 1982 Anayasası'nda ise laiklik ilkesi doğrultusunda, siyasi görüşlerden bağımsız olarak görevlerini yerine getirdiğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sıkı Tedbirler: 24 Saat Kesintisiz Denetimler Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sıkı Tedbirler: 24 Saat Kesintisiz Denetimler

Mesajında 633 sayılı "Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun"un önemine de değinen Aydın, bu kanunla İslam dininin ahlak alanı ile ilgili işlerin de Başkanlık görevleri arasına alındığını ve toplumu aydınlatma sorumluluğunun da vurgulandığını aktardı.

Aydın, açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşundan günümüze kadar topluma sahih dini bilgilerin ulaştırılması, inanç ve ibadetle ilgili doğru yönlendirmeler yapılması, toplumun İslam Dininin ahlak esaslarıyla bezenmesi ve maneviyatının gelişmesine büyük katkılar sağladığını vurguladı. Kuruluşundan bu yana hizmet alanını sürekli geliştiren Başkanlığın, toplumun ihtiyaçlarına cevap vermek adına çeşitlilik gösteren hizmetleriyle önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirtti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY