Dere yatakları, taşkın sahaları ve heyelan bölgelerinde bulunan bungalovların tespit edilip, tehlikeli olanlarla ilgili yasal adımlar atılmasını isteyen vatandaşlar, devlet ve vatandaşın masaya oturup ortak bir fikirde buluşması gerektiğini vurguluyor.

Turizmcilere ve turistlere gerekli kolaylıkların sağlanmasını, ancak her yere müsaade edilmemesi gerektiğini belirten bölge halkı, “Bungalovlar turizm için gerekli ve önemli. Ancak dere yatağında olmamalı, geri çekilmeli. Turizme talep arttıkça yeni konaklama yerleri ihtiyacı da doğuyor ve bölgemiz kazanıyor. Fakat turistlerin can güvenliğini de düşünmeliyiz. Karadeniz Bölgesi yağış alan bir bölge. Bu noktada dere yatakları taşkın ve heyelan alanları iyi değerlendirilip, bungalov tarzı yapılar ona göre yapılmalı. Zemin etütleri mutlaka olmalı.” ifadelerini kullandı.

Artvin Yusufeli Havuzlu Köyü Sakinlerinin Heyelanla Mücadelesi Artvin Yusufeli Havuzlu Köyü Sakinlerinin Heyelanla Mücadelesi

Bölge halkı, turizmin sürdürülebilirliği ve güvenliği için doğaya uygun ve güvenli konaklama çözümleri bulunmasının önemine dikkat çekiyor. Bu doğrultuda, yetkililerin ve vatandaşların işbirliği yaparak, bungalov evlerin güvenli alanlara inşa edilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyorlar.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Birol Sancak