Trabzon'da Taksicilerden Sessiz Eylem: Meydan Bölgesi'nde Yolcu Almama Protestosu Trabzon'da Taksicilerden Sessiz Eylem: Meydan Bölgesi'nde Yolcu Almama Protestosu

Çay hasadı sezonunun başlamasıyla birlikte çay bahçelerinde çalışmaya başlayan Senegalli işçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren çay toplamaya başlıyorlar. Trabzon'un Of ilçesinde 3 yıldır çay toplama işini yürüten Süleyman Akbay, çay sezonunda bir ton çay topladığında günlük 5 bin 500 TL kazandığını belirtiyor. Akbay, çay toplama işini öğrettiği Senegalli arkadaşlarının da bu yıl gelerek çalışmaya başladığını dile getiriyor.

Senegalli işçilerin çay hasadı sırasında gösterdikleri çalışkanlığa ve uyumlarına bölge halkı tarafından olumlu tepkiler gelirken, işçiler de bölgeye ve insanlarına duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar. İsa Bah ve Mustafa Lo gibi işçiler, çay toplama işinin kendilerine memleketlerindeymiş gibi hissettirdiğini ve bölge halkının kendilerine iyi davrandığını vurguluyorlar.

Ancak, çay hasadı işinin zorluğu ve yoruculuğu nedeniyle genç neslin köylere gelmeyi bıraktığına dikkat çekiliyor. Yerel çay üreticisi Erkan Karamustafa, geçmiş yıllarda Gürcistan'dan gelen işçilerin artık bölgeye gelmediğini ve yevmiyenin duyulmasıyla birlikte farklı kesimlerden işçilerin gelmeye başladığını ifade ediyor.

Editör: Birol Sancak