Suriye topraklarında yaşanan dramı yerinde gören ve yetim çocuklarla buluşan yazarımız Ahmet Külekçi böyle giderse çok yakın zamanda yetim ve öksüz sayısı 500 milyon sınırına dayanacak. UNICEF verilerinde, dünyada her gün 10 bine yakın çocuğun öksüz veya yetim kaldığı belirtilirken, uluslararası kabul gören rakamlara göre, öksüz ve yetim çocuk sayısı en az 140 milyon civarında.

140 MİLYON YETİM ÇOCUK VAR

UNICEF verilerinde, dünyada her gün 10 bine yakın çocuğun öksüz veya yetim kaldığı belirtilirken, uluslararası kabul gören rakamlara göre, öksüz ve yetim çocuk sayısı en az 140 milyon civarında. Yapılan çalışmalar, tek ebeveynli veya kimsesiz çocukların eğitim başarısının ebeveynleri yanında büyüyen çocuklara göre daha düşük olduğunu ortaya koyuyor. Bu çocukların yarısı her türlü ilgi ve alakadan yoksun şekilde, sığınacakları yuvaları olmaksızın sokaklarda yaşarken, velisiz ve sahipsiz çocuklar ise organ ve fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri, savaş ağaları ve misyoner örgütlerin insafına terk ediliyor. Vakıftan yapılan açıklamaya göre, savaş, doğal afet, hastalık ve yoksulluk gibi nedenlerden dolayı dünya üzerinde milyonlarca yetim çocuk bulunuyor.

İNSANLIĞIMDAN UTANDIM

"Babam öldükten sonra kimse bana ceket almadı" cevabı ile milyonları ağlatan yüreklere kor düşüren Fuad Muhammed ile Suriye de İdlip Atme kapımında buluşmuştum. Bayram sonrası inşallah yeniden birlikte olacağız. Orada gördüğüm manzara karşısında insanlığımdan  utanmıştım. Binlerce çocuk büyük bir sefalet içinde  Allah hepsinin yardımcısı olsun. Bayram sonrası inşallah yeniden kampları ziyaret edeceğiz. Yoktur demeyin, vardır. Hiç özlenmeyen kardeş, hiç aranılmayan anne ,hiç koşmayacak çocuk ,hiç dokunulmayan el, hiç okşanmayan baş vardır.

SEVGİYE MUHTAÇ MİYONLAR VAR

Peygamberimiz: "Allah'a en sevgili ev, içinde ikram gören yetim bulunan evdir." diye buyuruyor. O halde Allah katındaki bu güzel evlerin sayılarını hep birlikte artıralım. Bugün Dünya üzerinde iyiliğe ve sevgiye muhtaç milyonlarca yetim var. Elinden tuttuğunda seni kalbine götürecek bir yetime yoldaş ol: Bir insanın kalbine sevinç koyabiliyorsan. Senin de sevinçlerine "cennet" koysunlar. Bugün her zamankinden daha çok dayanışma ve paylaşmaya ihtiyacımız var. İnsanlık adına buna mecburuz. Suriye’den tutun Afrika’ya kadar Yetim ve öksüz çocukların yaşama tutunması için bir çok sivil toplum kuruluşu dernek ve vakıflar gönüllü olarak büyük bir gayret içinde hepsinden Allah razı olsun. Onların hayırsever girişimleri de olmasa inanın bu çocuklar ve ailelerin  yaşamlarını sürdürme noktasında çok daha büyük zorluklar yaşarlar.

GEÇMİŞİ EN KİRLİ DEVLET

ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanımlaması çok vahim bir skandaldır. Teröre kol kanat geren FETÖ ve PKK militanlarını sahiplenen ABD ne yapmaya çalışmakta? Kızılderililerden Vietnamlılara, Güney Amerika yerlilerinden Araplara milyonlarca insanı öldüren  insanlığı katleden soykırım yapan geçmişi kirli bir devlettir ABD. Dünyada “insan hakkı” diyecek en son devlet ABD ve onun taşeronlarıdır .ABD Suriye’de yaşanan insanlık dramının en büyük aktörüdür. Bu kadar yetim ve öksüzün vebali onların üzerindedir.

Editör: TE Bilisim