Hükümet Konağı A Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Uygun, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, ilçe kaymakamları, ilçe millî eğitim müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantının amacı, eğitim-öğretim hayatının huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi için alınacak tedbirleri görüşmekti. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci Yarıyıl Değerlendirme Toplantısı'nda, özellikle okul çevrelerindeki güvenliğin sağlanması, trafik güvenliğinin artırılması, emniyet ve asayişin korunması gibi konular ele alındı. Ayrıca, okul servis taşımacılığı ve denetim faaliyetlerine ilişkin ilave tedbirlerin planlanması da toplantının gündem maddeleri arasındaydı.

Feci Kaza Kamerada: Kaldırımda Yürürken Hayatını Kaybetti Feci Kaza Kamerada: Kaldırımda Yürürken Hayatını Kaybetti

Vali Yıldırım, konuşmasında öğrencilerin güvenliğinin önemine vurgu yaparak, "Öğrencilerimizin güvenli ve huzurlu bir şekilde okula gidip dönmesi boynumuzun borcudur. Bu konuda alınacak her türlü tedbir önemlidir. Güzel bir eğitim-öğretim dönemi geçirmek için el birliğiyle gayret göstermekteyiz." dedi.

Toplantı, ilgili kurumlar tarafından yapılan sunumlar ile sona erdi.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT