Sevgili Okurlar; ‘Müslüman’ın Müslüman’a yaptığını gavur yapmaz.’ Tamda böyle bir dönemdeyiz. Kafamızı her çevirdiğimiz yerde düzenbazlık var. Devlet, serbest piyasa adı altında yapılan dolandırıcılığa göz yumuyor. ‘Mış’ gibi yapıyor. Sorunu biliyor, müdahale noktasında çok zayıf. Örneğin; geçtiğimiz hafta açıklandı. Ev kiralarına bir yıl daha geçerli olmak üzere en fazla yüzde 25 zam yapılabilirmiş. Bırak 25’i Trabzon’da zamlar yüzde 288’i geçti. Bu tarz örneklere her sektörde şahidiz. Nerede ceza, nerede yaptırım, nerede denetleme… Akıl alır gibi değil. Bu ülkede yasalar gerçekten çiğnenmek için var.

TAKA GAZETESİ HIZ KESMİYOR

Değerli Okurlar; Taka Gazetesi, tüm kulvarlarda okuyucularına ulaşmak için büyük mücadele veriyor. Yazılı basın, internet haberciliği ve sosyal medya alanlarının hepsinde varız. Takagazete.com adresi ve sosyal medya hesaplarından bizi online olarak takip edebilirsiniz. Hemen hemen her gün sokak röportajlarımız, canlı yayın ve video haberlerimizle karşınızdayız. Gündemi sıcağı sıcağına takip ediyoruz. Sizler için en kaliteli ekipmanlarımızla sahadayız. Bizi takip edip paylaşmayı unutmayınız.

BAYRAMIMIZ HÜZNE DÖNÜŞMESİN

Sevgili okurlar; Kurban Bayramı’na sayılı günler kala şehir içi ve şehirlerarası yollarda hareketlenme başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram için tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti. Her bayram öncesi sayısız kaza ve ölümler meydana geliyor. Çok dikkatli olmalıyız. Trafik kurallarına uyalım kemerlerimizi bağlayalım. Bayramlarımız hüzne dönüşmesin. Unutmadan tekrar tekrar hatırlatmakta fayda var. Bayramlarda da havaya çok ateş ediliyor. Yapmayalım. Daha acımız taze, üzerine sıkmayalım. Eğer çevrenizde ateş eden olursa uyaralım, şikayet edelim.

AFETLERLE MÜCADELEYİ ÖĞRENMELİYİZ

Değerli Okurlar; Karadeniz Bölgesi’nde seller ve heyelanlar kaderimiz oldu. Ne yaparsak yapalım bunun önüne geçemeyiz, fakat can kaybını önleyebiliriz. Hayati tehlike yaşamadan sel ve heyelanlara karşı çıkabiliriz. Dere yataklarından uzak duralım. Kaygan zeminlere yüksek katlı binalar dikmeyelim. Topraklarımızı ağaçlandırmaya dikkat edelim. Geçtiğimiz hafta içerisinden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu önderliğinde Trabzon’da Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Dirençlilik Forumu ve Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Şehirlerin yaşayabilecekleri sorunlara, tehlikelere, doğal veya insan kaynaklı afetlere dikkat çekildi. Şehrimiz için çok önemli bir toplantı. Afetlere karşı bilimsel yaklaşırsak bu sorununda üstesinden geliriz.

ZAM KİMSEYİ MEMNUN ETMEDİ

Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde bir önemli konu daha gündeme geldi. Asgari ücret yüzde 34 zamlandı. Evet büyük bir zam fakat bu artış ne işvereni nede işçiyi sevindirdi. Rakamların artık hiçbir önemi yok. Paranın bir değeri yok. Açıklanan rakam daha işçinin cebine girmeden yüzde 10 değer kaybetti. Enflasyon canavarını yenemezsek, çok büyük sorunlar bizi bekliyor. Yaparsa yine AK Parti yapacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibi bu durumu düzeltecek. Muhalefetin iktidar olma gibi bir derdi yok. Bunu son seçimde gördük, görmeye de devam ediyoruz.

TRABZONSPOR DERİNDEN YÜZÜYOR

Değerli Okurlar; Trabzonspor, büyük bir borç yükünün altında gelecek sezonun planlamasını yapıyor. Transferde birçok kişinin ismi geçiyor ama kesenin ağzı şuan kapalı. İstenilen paralar çok büyük. Eldeki bazı oyuncular satılarak ve maliyetli oyuncular gönderilerek biraz rahatlama yaşanabilir. Bu doğrultuda yeni transferler kampa yetiştirilmeye çalışılıyor. Sürpriz transferler olabilir. Bizi takipte kalın.

Editör: Birol Sancak