Türkiye'nin 31 Mart yerel seçimlerini geride bırakmasının ardından ekonomide önemli reformlar hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, sosyal güvenlikle ilgili devrim niteliğinde adımlar atılarak emeklilere, memurlara ve diğer kesimlere destek sağlanacak. İşte detayları:

  1. Emekliye Destek Yağmuru: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Emekliler Yılı" olarak ilan ettiği 2024'te emeklilere yönelik önemli adımlar atılacak. Temmuz ayında emekli maaşları yeniden ele alınacak. Refah payı, taban aylık artışı gibi unsurlar masaya yatırılacak. Ayrıca emeklilere gıda, giyim, ulaşım gibi alanlarda özel indirimler ve kampanyalar da sunulacak.

  2. Memurlara Ek Gösterge: Birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi planlanıyor. Bu düzenlemeyle birlikte emekli olan memurların emekli aylıkları artacak, çalışan memurların ise hem ikramiyeleri hem de aylıkları yükselecek.

  3. Esnaflara Erken Emeklilik: Bağ-Kur'luların prim gün şartının 9000'den 7200'e çekilmesi öngörülüyor. Bu düzenlemeyle küçük esnaf 1800 gün kazanacak. Ayrıca, EYT'li esnafların prim gün şartının 7200'ye düşürülmesiyle emekli olmaları kolaylaşacak.

  4. 100 Bin İşçiye Kadro: Taşeron işçilere yönelik düzenlemenin Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor. 100 bin taşeron işçinin kadroya alınması planlanıyor.

    Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu
  5. Tamamlayıcı Emeklilik: Sosyal güvenlik sisteminin güçlendirilmesi amacıyla tamamlayıcı emeklilik ve sağlık sistemleri desteklenecek. Otomatik katılım sistemi, ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşecek şekilde işverenlerin de katkısıyla güçlendirilecek.

Bu reformlarla birlikte Türkiye, ekonomik alanda daha sağlam bir zemin oluşturarak toplumun farklı kesimlerine destek sağlamayı hedefliyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU