Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz ve elektrik zamları hakkında açıklamada bulundu. Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada, ''Kış aylarına girerken, doğalgaza da elektriğe de zam düşünmüyoruz'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı canlı yayında doğalgaz ve elektrik zammına ilişkin dikkat çekici açıklamada bulundu.

''ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA ZAM YOK''

Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada zamlara ilişkin şunları ifade etti:

Kadın Memura 24 Hafta, Babaya 15 Gün Doğum İzni Geliyor!
Kadın Memura 24 Hafta, Babaya 15 Gün Doğum İzni Geliyor!
İçeriği Görüntüle

''Doğalgaza zam yok. Kışa girerken doğalgaz ve elektrikte zam düşünmüyoruz. Hamdolsun pandemi bitti. Şimdi ortada şöyle bir durum var. Yaklaşık 590-600 milyar liralık doğalgaz ve elektrikte Hazine'nin üzerinde yük var. Aldığımız gazı belki de yarı fiyatına vatandaşa veriyoruz. İhtiyacı olana, dar gelirliye, sabit gelirliye bunu destek olarak vermekte beis yok. İhtiyacı olmayana, ay sonunda ne kadar fatura geldiği bilgisinden haberi olmayanların parasını devletimiz ödemesin diyoruz.

''DESTEĞE İHTİYAÇ DUYAN AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NA BAŞVURACAK''

Elektrikte o zaman şunu yapmıştık. Tüketim üzerinden yapmıştık. Desteğe ihtiyaç duyan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuracak. İncelenecek ve destek grubuna alınacak. Bunun üzerinde çalışıyoruz. İnşallah bunu yakın zamanda belki yeni yılla birlikte açıklamış oluruz''

Kaynak: TV100