Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Samsun Şubesi üyeleri, geçim sıkıntısı nedeniyle toplu şekilde Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü’ne giderek iş başvurusunda bulundu. Emekli astsubaylar, maaşlarının hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını ve kendilerine seyyanen zam yapılmadığını belirtti. İŞKUR önünde açıklama yapan TEMAD Samsun Şube Başkanı Tanju Arat, “Hayat pahalılığı karşısında emekliye verilmeyen seyyanen zam ve söz verilip de yerine getirilmeyen özlük haklarımız sebebiyle maaşımızla geçinemiyoruz” dedi.

TEMAD: “Maaşlarımızla Geçinemiyoruz”

Şube Başkanı Tanju Arat, yaptığı açıklamada emekli astsubayların yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Arat, “Üyelerimizle birlikte İŞKUR’a giderek iş başvurusunda bulunduk. Yetkililerin artık sesimizi duymalarını ve bu gerçekleri görmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Emekli astsubaylar, özellikle son dönemde artan hayat pahalılığının maaşlarını erittiğini vurgulayarak çözüm beklediklerini söyledi.

Seyyanen Zam ve Özlük Hakları Talebi

Emekli astsubaylar, seyyanen zamdan yararlanamamalarının büyük bir mağduriyet yarattığını belirtti. Ayrıca yıllardır gündemde olan özlük haklarının da yerine getirilmediğini hatırlatan TEMAD üyeleri, bu durumun emekli askerlerin yaşam standartlarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Samsun’daki toplu başvuru, benzer sorunlar yaşayan diğer illerdeki emekli astsubaylar için de dikkat çekici bir mesaj niteliği taşıdı.

Samsun'da Trafik Kazası! Yaralılar Var
Samsun'da Trafik Kazası! Yaralılar Var
İçeriği Görüntüle

İŞKUR’a Toplu Başvuru ile Mesaj Verdiler

Emekli astsubayların iş başvurusunda bulunması, ekonomik koşulların emekliler üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. İŞKUR önünde toplanan grup, taleplerinin dikkate alınmasını ve en kısa zamanda çözüm üretilmesini istedi. Bu başvuru, emeklilerin mevcut şartlarda çalışmak zorunda kaldığının somut bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Kaynak: İHA