2023 yılı enflasyon rakamının TÜİK tarafından yüzde 64,77 olarak açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilerin maaş artış oranları da belirlenmişti. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş artışına karşılık, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranı yüzde 37,57 olarak belirlenmişti. Bu durum, kamuoyunda beklentilere neden olmuştu.

Beklentilere yanıt olarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları çalışmalara başladı. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olarak uygulandığı mevcut durumda, bu aylığın artırılmasına yönelik farklı senaryolar üzerinde çalışıldı.

Atilla Yeşilada'nın Kritik Uyarısı: Kredi Kartı Borcu Olanlar İçin Büyük Çöküş Tehlikesi! Atilla Yeşilada'nın Kritik Uyarısı: Kredi Kartı Borcu Olanlar İçin Büyük Çöküş Tehlikesi!

Hazırlıkları tamamlanan çalışma, gelecek hafta gerçekleştirilecek Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Kabinede yapılacak değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek olan bu çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e gönderilecek.

Emeklilerin beklediği bu iyileştirme, en düşük emekli aylıklarının artırılmasıyla ilgili çözüm oluşturmayı hedefliyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak