Ünlü ekonomistin iddiası çok konuşulacak: Gram altın için duyulmamış rakam Ünlü ekonomistin iddiası çok konuşulacak: Gram altın için duyulmamış rakam

2018 yılında yapılan düzenleme ile emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere senede iki kere, bayram öncesinde ikramiye veriliyor. İkramiyelerin düşük kalması ve artırılması gerektiği beklentisiyle ilgili hükümet tarafından bir çalışma yapıldığı belirtildi.

Geçmiş yıllarda 1.000 TL ile başlayan ikramiye tutarı, son olarak 2.000 TL'ye yükselmişti. Ancak, 2024 yılında emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerinde artışa gidilmesi planlanıyor. Bakan Işıkhan, bu adımı atmaya hazır olduklarını ve kısa sürede çalışmalara başlayabileceklerini açıkladı.

Geçen yıl 4.000 lira olan bayram ikramiyelerinin bu yıl ne kadar artacağı merak konusu. Tahminlere göre, ikramiyelerin 2.000 TL'den yüzde 50 artışla 3.000 TL'ye çıkabileceği öne sürülüyor. Böylece emekliler, 2024 yılında bayram ikramiyesi olarak 6.000 TL alabilirler.

Ancak, ikinci bir senaryoya göre, ikramiyelerin 5.000 TL'ye çıkarılması da gündemde. Bu durumda, emekliler bayram ikramiyesi olarak toplamda 10.000 TL alabilirler.

Bayram ikramiyelerinin yasal süreci, en azından 31 Mart yerel seçimlerinden önce tamamlanması gerekiyor ki, ödemeler Nisan'ın ilk haftasına yetişebilsin. Ancak, rakamların kesinleşmesi için ilerleyen günlerde yapılacak çalışmalar ve hükümetin alacağı kararlar bekleniyor.

Editör: Doğukan ÖZKURT